Премиерът Бойко Борисов каза, че не президентът е дал властта

...
Премиерът Бойко Борисов каза, че не президентът е дал властта
Коментари Харесай

Борисов за заявеното от Радев: Аз декември съм свалил доверието от него

Премиерът Бойко Борисов сподели, че не президентът е дал властта на кабинета, с цел да снема доверието си от ръководещите. Премиерът даде да се разбере, че той не води война с президента. Но недвусмислено сподели, че пропастта сред двете институции все още е непреодолима.

Бойко Борисов - министър-председател - Какво да кажа?
Вие сте министър председателят на страната и въпреки всичко е редно, откакто президентът споделя, че смъква доверието си от кабинета?
Аз декември месец съм свалил доверието от него. Благодаря! Ето това ми е формалният коментар. Аз в никакъв случай не съм воювал с тях. Аз се отнасям с почитание към тях. Дядо ми споделяше - който на различен копае гроб, пада у него, който нож вади, от нож умира.
Борисов изрази неодобрение от реакцията на президента против ръководството, което е от няколко партии и е спечелило властта по легален метод.
Бойко Борисов - министър-председател: Той не ни е избирал, по какъв начин ще смъкна нещо, което няма. Все едно аз да кажа - смъквам доверието от кмета. Какво му пука на него, той си е спечелил изборите. Пряка интервенция в независимостта на управляващите. Точно противоположното на това, което постоянно е приказвал. Но не той ми е дал властта, не той ми е дал да управляваме, аз му я занесох и му я дадох предходния път. И за 3 месеца какво направи? Само Грипени. Това са истините, няма друга. нито сме се вкопчвали, станах за смях с тия оставки. Само преди 3 дни е споделил, че работи прелестно държавното управление, с най-хубавата уравновесена външна политика
Борисов допусна и какви са задачите на президента, след публикуваните от прокуратурата записи на диалози на президента.
Той желае да отклони офанзивата към мен и държавното управление, тъй като му е по-изгодно. Защото ние сме беззащитни. Съжалявам, че си е изпуснал нервите, казусът му не е с държавното управление, а с други самостоятелни институции. Прокуратурата е рисково да атакуваш, най-вероятно и по тази причина си търсиш различен зложелател.
Борисов още веднъж удостовери, че няма да взе участие в президентска борба. И дефинира като политическо изявлението на Румен Радев.
Бойко Борисов: На разединител на нацията. Ясно е разединена нацията по няколко тематики. Това му е политиката. Явно ще влиза по различен метод. Аз не съм претендент за президент, няма да бъда претендент за президент, той го знае. Няма да изляза и да кажа - премислих, не ми е било в никакъв случай това забавно.
Президентът обаче дава ли поръчка с тези свои изявления?
- Неговите сътрудници споделят, че мисли върху партия, тогава кметът пък да му мисли за Българска социалистическа партия. Заявка или за партия, или за нещо ново и търсене на зложелател.
Според премиера, в случай че задачата е предизвикателство на предварителни избори, то тогава ще бъдат изхарчени 100 милиона, колкото ще коства обезпечаването на вода за Перник.

Оттук нататък какъв е идващият ход съгласно вас сред Дондуков 1 и Дондуков 2?
- Нямаме пресечна точка, нямаме ходове. Какво да направя - да отида да ревна начело и да кажа - апелирам ти се, довери ми се...
Борисов уточни също, че с президента не са работили по никакви тематики дружно и че президентът до момента е подкрепял Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.
  Румен Радев: Свидетели сме на остра рецесия в ръководството на всички равнища Румен Радев: Свидетели сме на остра рецесия в ръководството на всички равнища
Президентът Румен Радев разгласи, че снема доверието си от държавното управление на Бойко Борисов. Държавният глава обоснова решениeто си с острата рецесия в упра...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР