Премиерът Бойко Борисов изрази задоволство, че не е влязъл в

...
Премиерът Бойко Борисов изрази задоволство, че не е влязъл в
Коментари Харесай

Не избираме булка, а главен прокурор, напомня премиерът

Премиерът Бойко Борисов изрази удовлетворение, че не е влезнал в " клопката на Българска социалистическа партия " във връзка с избора на основен прокурор. Той разяснява тематиката на днешната си ревизия на Автомагистрала " Струма " , при която стана ясно и че предлагането болничният да не се заплаща нито от страната, нито от бизнеса няма да бъде импортирано за разглеждане в Народното събрание.

По думи на министър-председателя претекстът, че изборът на Иван Гешев е бил върнат, е бил за това, че е нямало излъчен от държавното управление претендент за високата служба.
 Радев не приема ултиматума на Висш съдебен съвет за назначението на Гешев за основен прокурор Обновена
Радев не приема ултиматума на Висш съдебен съвет за назначението на Гешев за основен прокурор

Ще реша в обозрим период, посочи той

" Приемаме хипотезата, че нашият претендент е Данаил Кирилов, тъй като той е правосъдният министър. Приемаме хипотезата че той беше спечелил. И през днешния ден щяхме да имаме декрет за Кирилов, член на ГЕРБ, за основен прокурор. Дали, когато той повдигаше обвиняване на членове на друга партия, това щеше да се одобри като чиста монета? ", запита риторично Борисов, допълвайки, че това демонстрира какъв брой " лицемерни " и " подли " са от левицата. " Аз да излъча претендент, да го изберат и по-късно да кажат: Борисов избра основния прокурор ", разконспирира ги той и акцентира, че не им се е хванал.

" Те в този момент се чудят какво да създадат и споделят: " Професионалните му качества са положителни ". А ма ние не избираме младоженка. Ние избираме основен прокурор " , натърти министър председателят.
 Прокурори и следователи възмутени от
Прокурори и следователи възмутени от " недостойната компроматна акция " против Гешев

Те са изрично срещу опитите за нагнетяване на напрежение в обществото

Той акцентира, че познава Гешев толкоз, колкото и всички останали и се основава напълно на професионалните качества и избора.

С Христо Иванов по този начин го променихме закона, че прокурорите да си избират прокурор, съдиите - съдии , заключи Борисов.

Припомняме, на 24 октомври 2019 година след десетчасово съвещание , на което бе изслушан претендентът за основен прокурор, Висшият правосъден съвет гласоподава и избра Иван Гешев с резултат 20 " за " и 4 " срещу ".

След избора във Висш съдебен съвет процедурата продължава с предложение до президента, който назначава с декрет определения претендент . Самият декрет се обнародва в " Държавен вестник ". Държавният глава има пълномощието да не подпише указа и да върне процедурата във Висш съдебен съвет. Той може да направи това единствено един път, като при прегласуване на същата кандидатура във Висш съдебен съвет, президентът е длъжен да одобри и подпише указа за назначението.

На 7 ноември президентът с изказване отхвърли да подпише указа за назначение на Иван Гешев и върна процедурата във Висш съдебен съвет. Ден по-късно той акцентира, че отговорността за основен прокурор е на Висш съдебен съвет.
 Гешев: Нещо не е наред, в случай че ме харесват като основен прокурор
Гешев: Нещо не е наред, в случай че ме харесват като основен прокурор

Той е безапелационен, че всеки има право да показва гражданската си позиция

На 14 ноември на пленум на Висш съдебен съвет Иван Гешев беше наново определен за основен прокурор с гласа 20 " за " и 4 " срещу ".

Вчера прокурори и следователи показаха възмущението си от " недостойната компроматна акция " против Гешев.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев разгласи, че ще се произнесе с решение за назначението на Иван Гешев в обозрим период.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР