Премиерът Бойко Борисов изрази съгласие с позицията на председателя на

...
Премиерът Бойко Борисов изрази съгласие с позицията на председателя на
Коментари Харесай

Премиерът Борисов за казуса "Полфрийман": Каквото каже Лозан Панов, съгласен съм

Премиерът Бойко Борисов изрази единодушие с позицията на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов във връзка проблема с австралийския жител Джок Полфрийман.

В понеделник Панов прикани да не се огъват съдиите, които би трябвало да гледат настояването на основния прокурор Сотир Цацаров за обновяване на делото за условното предварително освобождение на Полфрийман и възлагането му на различен правосъден състав, който да го върне в пандиза.

Попитан от публицисти по какъв начин ще разяснява настояването на Панов Джок Полфийман, който сега е в мигрантския център в Бусманци, да бъде освободен, през днешния ден Бойко Борисов разгласи: " Щом висшият арбитър го е призовал, аз съм незабавно склонен. Каквото кажат и аз съм склонен - по този начин съм подготвен, че каквото се произнесе висшият арбитър, да се съгласявам с него и да не го разясня ".

Вътрешният министър Младен Маринов добави, че през вчерашния ден юристът на Джок Полфрийман е изискал той да бъде освободен от Бусманци и да отиде на външен адрес, а процедурата към този момент е в ход. По думите му в случай че са спазени всичко условия, за което чака отчет през днешния ден, процедурата ще бъде спазена.

На 19 септември Полфрийман, който излежаваше 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов, бе условно предварително освободен от състав на Апелативния съд и макар че определението на съда влезе в действие, той бе откаран в мигрантския център в Бусманци, където остава четвърта седмица без пояснение за основанието, на което не му е позволено да напусне центъра и страната.

На 7 октомври съставът на Върховен касационен съд изслуша настояването на основния прокурор за обновяване на делото и възраженията на отбраната и се чака да се произнесе в законовия период от два месеца.

Междувременно дипломати от задачата на Австралия в Атина, както и австралийският външен министър Н. Пр. Марис Пейн показаха угриженост от продължаващото задържане на Полфрийман и приканиха българското държавно управление да подсигурява, че въпросът ще се реши при прецизно използване на законите.

Още по проблема четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР