Премиерът Бойко Борисов изрази надежда да бъде избегната възможността Великобритания

...
Премиерът Бойко Борисов изрази надежда да бъде избегната възможността Великобритания
Коментари Харесай

Борисов за Брекзит: Важно е да намерим най-добрия изход за всички

Премиерът Бойко Борисов изрази вяра да бъде избегната опцията Англия да напусне Европейски Съюз без съглашение. Министър-председателят е в Брюксел, където довечера се организира среща на върха по тематиката.

" Важно е да намерим допустимо най-хубавия излаз за всички. Англичаните си потеглиха, не ние, това е техният избор. Не бива да се подвеждаме по страстите, тъй като по-късно ще страдат хиляди хора, а и сигурно ще се отрази на финансите, стопанската система, на всичко в Европа ", разяснява Борисов.

" Английските служби са от най-хубавите в света. Особено в тази сфера, по линия на службите, ще упорствам по никакъв метод да не се промени координацията в работата сред европейските и британските служби ", разясни министър председателят.

Попитан каква може да бъде подготовката за разлъка без договорка с Лондон, той съобщи, че това е неприятният вид, като финансово-икономическата рецесия. " Няма по какъв начин да се подготвиш за сходно нещо. Видяхме в Съединени американски щати се приготвиха за урагана Майкъл - стотици изчезнали ", разяснява министър председателят.

Борисов заяви, че на днешната среща на водачите от Европейската национална партия е получил извинения за реакцията на убийството на Виктория Маринова. " Запознах всички сътрудници, едно огромно извинявай от всички, поред, за това, че се подадоха въз основата на подправени вести - сходна реакция, да се очерни една страна ", разяснява още министър-председателят.

По неговите думи на днешното съвещание на ЕНП е било разисквано ситуацията с партията Фидес на унгарския министър председател Виктор Орбан. " Казах, че за университетите и неправителствените организации, за някои негови изявления, постоянно съм му казвал в очите, че съм срещу. Никога не бих го направил и не го вършим в България, само че за миграцията той беше единственият, когато обяснявах по какъв начин би трябвало да го създадем и за наслада в този момент всички регистрират, че моделът за справяне с миграционна рецесия на външна граница на Европейски Съюз е България ", означи министър председателят.

По мотив кавгите в част от ръководещата коалиция у нас той уточни, че има съдружно съглашение, където ясно написа какво би трябвало да се прави четири години.

Попитан дали България ще прогони съветски дипломати поради случая " Скрипал ", министър председателят отговори, че " към този миг това не стои на дневен ред, само че доста деликатно, с цялостния размер сила на службите, работим по всеки сигнал по всички тези въпроси ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР