Премиерът Бойко Борисов изпрати здравния министър Кирил Ананиев да отиде

...
Премиерът Бойко Борисов изпрати здравния министър Кирил Ананиев да отиде
Коментари Харесай

Премиерът прати Ананиев да контролира феновете на стадиона

Премиерът Бойко Борисов изпрати здравния министър Кирил Ананиев да отиде тази вечер на футболния мач сред ЦСКА и “Локомотив “- Пловдив за финала за Купата на България, с цел да управлява персонално дали почитателите ще съблюдават противоепидемичните ограничения. Правителството направи компромис, с цел да угоди на почитателите и реши да допусне 12 000 души на стадиона вместо 4000, колкото планува общата заповед на здравния министър – по 1000 души в бранш. Това провокира отвращение, в това число в лекарските среди, защото мачовете са изключително рискови за предаване на зараза поради близкия контакт сред доста хора, които викат и се прегръщат.

" С кмета Фандъкова, спортния министър Кралев, с вътрешния министър да призовем тази вечер последователите на двата клуба на финала за Купата на България - през седалка... ", съобщи Борисов на съвещанието на държавното управление в сряда. Той беше пресечен от здравния министър Ананиев, който разгласи, че също се включва в апела.

" Здравният министър да отиде на мача и персонално да управлява, щом се обажда “, разпореди Борисов. “През седалка, с маски. Жеста, който вършим, с цел да се порадват за това, за което са зажаднели... Нека да ни върнат с схващане и внимание, а не по-късно да получаваме упреци и да затворим наличието на фенове в шампионата. Като българи да дадем образец, че можем да го вършим ", разяснява министър председателят.

Всички билети за финалния мач са разпродадени, само че почитатели на ЦСКА вършат организация в обществените мрежи за влизане на стадиона над разрешената численост.

Съгласно разпоредбите почитателите ще бъдат настанени през седалка и през ред, като на входа на стадиона ще бъдат раздавани маски, които последователите би трябвало да носят по време на срещата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР