Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до президента на Република

...
Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до президента на Република
Коментари Харесай

България предлага помощ за земетресението в Турция

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна депеша до президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган във връзка земетресението в югоизточна Турция, предизвикало човешки жертви.
Борисов показва вяра, че навременните и професионални дейности на избавителните екипи и медицинските служби ще оказват помощ за спасяването на хора от засегнатите здания. Той пожелава бързо възобновяване на всички потърпевши от земетресението.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се свърза със своя турски сътрудник Мевлют Чавушоглу, с цел да изрази съболезнования към околните на починалите при опустошителното земетресение и да изрази вяра за бързо възобновяване на ранените.
Тя предложи и българската страна да помогне при потребност. Чавушоглу благодари за солидарността на българското държавно управление и българския народ.
По последни данни на Министерство на външните работи, няма потърпевши български жители от смъртоносното земетресение в Турция. Продължават избавителните интервенции.
Броят на жертвите от земетресението в Източна Турция набъбна на 19 индивида. Стотици са ранените хора, а хиляди са развалените здания.
При нужда българските жители могат да се свържат с посолството ни в Анкара на телефони: +90 312 467 20 71; +90 312 427 51 42; +90 533 376 37 69
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР