Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителна телеграма до Негово Светейшество българския

...
Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителна телеграма до Негово Светейшество българския
Коментари Харесай

Борисов поздрави патриарха за рождения ден: Бъдете все така търпелив

Премиерът Бойко Борисов изпрати приветствена депеша до Негово Светейшество българския патриарх Неофит по случай рождения му ден, оповестиха от държавната осведомителна работа.

" В съзнанието на нашите съвременници Вие сте заслужен архипастир. Уверен съм, че и отсега нататък положителните взаимоотношения сред държавна и църковна власт, ще продължат да се развиват в името на нашия народ. Затова виждам с вяра и очакване в бъдещето и имам вяра, че с Вашето великодушие, самообладание и откровен оптимизъм ще продължите да водите сполучливо Българската Православната черква и да отстоявате нейните идеали ", написа министър-председателят Борисов, като акцентира поклонението си пред същинската религия и отделеността на патриарха.

" Нека Бог Ви подари с още повече сили и дългоденствие. Бъдете все по този начин толерантен и съпричастен към всяка човешка болежка и вяра - същински изповедник на вярата и духовна опора в житейските компликации на българите ", добавя министър председателят и пожелава още здраво здраве и удача във всички бъдещи инициативи на Негово Светейшество.

Днес патриарх Неофит навършва 73 година Негово Светейшество ще означи своя празник в Троянския манастир, където е постриган за духовник. Там ще бъде отслужена света божествена литургия и признателен молебен за здравето и дългоденствието на първосветителя на родната ни черква, оповестиха от Светия синод.

На връх рождения ден на светейшия патриарх ще получи и званието " Почетен жител на Троян ". Освен това по време на визитата му в манастира " Успение Богородично " ще бъде осветено и ремонтираното Антимово крило. Именно в тази обител Неофит приема монашеството през 1975 година

Патриархът не желае дарове за себе си и приканва всички, които желаят да го уважат, да дарят средства в акцията за пазаруването на медицински уред за столичната АГ- болница " Шейново ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР