Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителна телеграма до Негово Светейшество българския

...
Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителна телеграма до Негово Светейшество българския
Коментари Харесай

Борисов към патриарх Неофит: Бъдете все така съпричастен към всяка човешка болка и надежда

Премиерът Бойко Борисов изпрати приветствена депеша до Негово Светейшество българския патриарх Неофит по случай рождения му ден. Това оповестиха от пресслужбата на кабинета.

„ В съзнанието на нашите съвременници Вие сте заслужен архипастир. Уверен съм, че и отсега нататък положителните взаимоотношения сред държавна и църковна власт ще продължат да се развиват в името на нашия народ. Затова виждам с вяра и очакване в бъдещето и имам вяра, че с Вашето великодушие, самообладание и откровен оптимизъм ще продължите да водите сполучливо Българската Православната черква и да отстоявате нейните идеали “, написа министър-председателят Борисов, като акцентира поклонението си пред същинската религия и отделеността на патриарха. „ Нека Бог Ви подари с още повече сили и дългоденствие. Бъдете все по този начин толерантен и съпричастен към всяка човешка болежка и вяра – същински изповедник на вярата и духовна опора в житейските компликации на българите “, добавя министър председателят.

В приветствената депеша министър-председателят Бойко Борисов пожела още здраво здраве и удача във всички бъдещи инициативи на Негово Светейшество.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР