Премиерът Бойко Борисов инспектира завършения участък от лот 3.1 между

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира завършения участък от лот 3.1 между
Коментари Харесай

Участъкът между Благоевград и отсечката преди тунел „Железница“ е завършен

Премиерът Бойко Борисов инспектира приключения сектор от лот 3.1 сред Благоевград и правата преди бъдещия тунел „ Железница “ на магистрала„ Струма “. Целта е облекчение на трафика и повишение сигурността на придвижване за пътуващите към и от Гърция при идните три почивни дни към Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност 24 май и преди началото на дейния летен сезон.

Борисов благодари за разбирането от страна на археолозите за това, че археологическите находки, които бяха разкрити по трасето на автомагистралата край село Покровник, са преместени от трасето. „ Ако не бяхме намерили общ език, това нямаше да стане. А в този момент за една минута минаваш правата “, сподели Бойко Борисов и напомни пред публицистите, че държавното управление продължава да работи за повишението на приходите на българите, като са отпуснати средства за увеличение на заплатите на учителите, военните, служителите на реда, медицинските сестри, за майките на деца с увреждания.

„ Тук българите би трябвало да си дадат сметка - дали да дадем няколко милиарда за 14 км. права, или да има автомагистрала от Видин до Струма. Считам, че е рационално да седнат и еколози, и инженери да се схванат “, акцентира още Борисов.

В 6,5-километровия сектор от Автомагистрала „ Струма “ са издигнати два виадукта, два селскостопански подлеза, два моста - над реките Логодашка и Струма, и един надлез. Положени са 127 хиляди тона асфалт, 70 хиляди тона циментова стабилизация, 200 хиляди кв. м. обшивка на откоси и 26 км. мантинела. С стартирането на придвижването се заобикаля влизането в Благоевград и основаването на тапи в градските кръстовища, което ще спести време на пътуващите и ще разтовари града от сериозен трафик.

Археологическите находки, които бяха разкрити по трасето на автомагистралата край село Покровник, са преместени. Прогнозната стойност на осъществяваните действия по пренасяне и теренна консервация на археологическите полезности, както и построяването на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата е над 1,2 млн. лева На идващ стадий, отвън компетенциите на АПИ, ще бъде изработването на интегрирана консервация на археологическия парк и план за цялостното му експониране и социализация.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР