Премиерът Бойко Борисов инспектира третия лъч на метрото в София,

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира третия лъч на метрото в София,
Коментари Харесай

Пускат третия лъч на метрото на 31 август

Премиерът Бойко Борисов инспектира третия лъч на метрото в София, който следва да бъде пуснат на 31 август . Той беше съпроводен от столичния кмет Йорданка Фандъкова, финансовия министър Владислав Горанов и министъра на превоза Росен Желязков, дружно с изпълнителния шеф на " Метрополитен " инж. Стоян Братоев.

" Фантастично! Подземен град. Август месец ще влезе в употреба. За 31 август е несъмнено, ние настояваме за 15-ти, само че за 31 е несъмнено, тъй като до тогава би трябвало да минат безусловно всички проби. Другата аст от Красно село до Горна баня след две седмици ще е в същия тип, стартират тестванията, тъй че него - в края на годината. По време на социализма имаха 4 км тунели на две места по два. Откакто 2005 захванахме ние, 42 км метро - всеки километър приблизително е с близо 200 милиона по-евтин ", разяснява министър председателят.
   
Инспекция на третата линия на метрото в София
Публикувахте от в  След като качиха в един от новите влакове на метростанция " Красно село ", инж. Братоев изясни, че на Запад един километър метро излзиа към 140-150 млн. евро, до момента в който у нас - към 40-45 млн. евро Борисов съобщи, че " когато някой каже думата корупция, незабавно ги смъквам в метрото ". С концепцията, че са едни и същи влакове в Европа и в София, както и един и същи съоръжения, разликата в сумите е голяма. И добави: " Като дам тази цифра и стопират да приказват ".  
Инспекция на третата линия на метрото в София
Публикувахте от в Събота, 6 юни 2020 година Докато се возеха към метростанция " бул. България " Йорданка Фандъкова разгласи, че на старите линии от метрото ще бъдат построени защитни стени, каквито има и на третия лъч. Те са предопределени да преотвратяват рухване на мотрисите, било то съзнателно или не. Инспекцията продължи към метростанция " Хаджи Димитър ".

" До 31 август би трябвало минат всички проби и тествания и третият лъч на метрото да влезе в употреба ", разгласи министър председателят и добави, че към самата спирка " Красно село " също е облагородено.



" На тази станция имаме клипове по какъв начин цялата станция се изпълни с вода, подземна река влезе вътре. Наложи се да излеем бетон и машината мина през бетона, с цел да влезе в станцията. Най-тежки бяха " Орлов мост " и " НДК ", сподели Братоев.

Линия 3 ще се движи по следния маршрут:  бул. " Ботевградско шосе " – бул. " Владимир Вазов " – Център – жк " Овча купел ”.
   
Инспекция на третата линия на метрото в София
Публикувахте от в 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР