Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на нов участък от автомагистрала

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на нов участък от автомагистрала
Коментари Харесай

Бойко Борисов инспектира строителството на нов участък от АМ „Хемус”

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на нов сектор от автомагистрала „ Хемус”. Той обгръща 56 километра от Плевен до Ябланица. Строителството би трябвало да завърши следващата година.

Автомагистрала " Хемус " ще има и тол система, сподели министър председателят в отговор на въпрос.

" Всичките тези пари, които се влагат от тези уреди, би трябвало да се изплащат. Едно е да поддържаш две ленти зимно време, друго е шест. Така тол системата е обективна. На срещата с превозвачите няма някой, който да е срещу тол системата. Въпросът е да го създадем по този начин, изключително тежкият трафик над 3,5 тона, който износва най-вече пътните уреди, да си заплаща. Това е задачата - с тези пари да се поддържат старите пътища ", сподели министър председателят, представен от Българска телеграфна агенция.



Той уточни още, че мостовете на Автомагистрала " Хемус " от 38 години не са пипани, даже частични поправки не са правени там и изясни, че се вършат на процедура нови.
Петя Аврамова: Реалистична е задачата автомагистрала " Хемус " да е подготвена до 2024 година До 2023 година автомагистрала "Хемус " ще стигне до Велико Търново, уточни районният министър
Борисов сподели още, че през август се чака започването на два лота от пътя Велико Търново - Русе, за което средствата са обезпечени.

Бойко Борисов съобщи за следващ път и че не утвърждава някои институции да се бъркат в работата на самостоятелната правосъдна система, визирайки президентската.
Лозан Панов: Поканата на президента е навременна Председателят на Върховен касационен съд беше вторият, с който Румен Радев се съветва за избор на нов основен прокурор
Той изясни, че не му е работа да следи избора на нов основен прокурор и добави, че не се тормози от двата типа избори, които предстоят в страната – европейски и локални.

„ Идва и Нова година, идва Коледа, още веднъж ще дадем коледни надбавки за пенсионерите, като великденски, нищо вие, че това не го отчитате, само че и там отидоха над 50 милиона, ще създадем добър бюджет с 10 % нарастване на заплатите. Горанов споделя, че закъсняваме за Търговище, тези, които ви дават обещание повече, ви лъжат, тъй като действително няма как”, разяснява министър председателят Бойко Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР