Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на интерконекторната газова връзка с

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на интерконекторната газова връзка с
Коментари Харесай

Борисов от джип: Всички, които са против диверсификацията, в момента призовават за оставка на правителството

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на интерконекторната газова връзка с България-Гърция. С него е и министърът на енергетиката Теменужка Петкова излиза наяве от видео споделено в профила му в обществената мрежа " Facebook ".

" Опитваме се да наваксаме забавянето в плана поради пандемията от ковид ", съобщи министър Петкова. В момента заварки на тръби за връзката се прави в землището на село Манастир.

Проектът е на стойност 240 млн. евро, като финансирането идва отчасти от бюджета, а друга част е по европрограми и грантове. " От Кърджали до Стара Загора трасето е разчистено. Проектът е извънредно значим освен за България ".

" Това е фантазия за доста генерации българи. Ние нямахме късмет като млади да имаме диверсификация, постоянно зависехме от това дали Русия ще ни врътне кранчето. Оттук идва независимостта, по този начин България построява своята газопреносна автомагистрала - изток-запад-север-юг и намалихме цената на газа с 50% ". 

" Трасето е извънредно мъчно, имаме две пресичания - под язовир Студен бунар, и под река Марица. Много сложен, кръстосан терен ", посочи енергийният министър.

По думите й тръбите за газопровода са от 12 и 18 метра и се транспортират с големи камиони.

" Всички, които са срещу диверсификацията, сега приканват за оставка на държавното управление ", сподели Борисов. Ако не сме ние да го бутаме с всичка мощ, няма и да го има, разясни още министър председателят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР