Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонтите на виадуктите на автомагистрала „Тракия“,

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонтите на виадуктите на автомагистрала „Тракия“,
Коментари Харесай

Борисов мотивира работниците на виадукт: Вие сте строителна армия!

Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонтите на виадуктите на автомагистрала „ Тракия “, ситуирани при 13-ия, 15-ия и 20-ия км. В инспекцията участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков.

„ На процедура се вършат нови мостове “, съобщи Борисов откакто строителните екипи му описаха за хода на дейностите. „ Каква строителна войска “, означи министър председателят, а служащите обявиха, че такива поправки по виадуктите не са правени. Строително-ремонтните действия на връхните структури на трите виадукта са идентични.

Нанков го увери, че ще бъдат спазени избраните периоди за довеждане докрай на ремонтите на трите уреди. Движението по виадукта при 20-ия км ще се възвърне на 30 юни, по оборудването при 13-ия км – на 1 юли, а по това при 15-ия км – на 2 юли. Демонтажните действия на трите виадукта включват фрезоване на асфалтобетонова настилка, разкъртване на замазка и бетонова плоча, и тротоарни конзоли, ремонт на дилатационни фуги, ремонт на оградни уреди и други

При монтажните действия се прави изработка на изравнителна армирана стоманобетонова плоча над съществуващата бетоновата плоча, монтаж на нови дилатационни фуги, изработка на нови гардбаластови стени, преходни плочи и насип, изработка на отводнителна система, полагане на хидроизолация, обезпечаване на нова асфалтобетонова настилка, монтаж на нови оградни уреди и маркировка.

Планирани за ремонт са връхните структури на левите плътна на оборудванията. В взаимозависимост от ремонтната стратегия на АПИ те ще бъдат осъществени през есента или идната пролет. За виадуктите на 13-и и 15-и км са създадени и съгласувани с Института за пътища и мостове планове за ремонт на долното строене на оборудванията. Предстои възлагането им за осъществяване от АПИ през юли 2019 година На виадукта на 20-и км се прави ремонт на долно строене на дясно компактно. За лявото компактно е създаден и координиран план и следва възлагането му. По този метод ремонта на оборудванията няма да бъде преустановяван, а ще се прави поредно през цялата година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР