Премиерът Бойко Борисов инспектира разширението на газопреносната мрежа в района

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира разширението на газопреносната мрежа в района
Коментари Харесай

Борисов провери разширението на газопреносната мрежа и смъмри опонентите

Премиерът Бойко Борисов инспектира разширението на газопреносната мрежа в региона на Болярово. Проектът e част от концепцията за газов хъб Балкан.

Заедно с министър-председателя бяха изпълнителният шеф на "Булгартрансгаз " ЕАД, вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов. Борисов за следващ ден ръководи самичък автомобила си и разяснява какво вижда.

"Разширението на съществуващата газопреносна система и реализацията на цялостната идея за газов хъб „ Балкан “ целят опазване на ролята на Република България, като водещ газоразпределителен център в района и Европейския съюз като цяло. Предвидили сме обектът да е подготвен до 20 октомври ", рапортува шефът на "Булгартрансгаз ".

"Ето, виж Дончев какво става. Докато другите приказват празни приказки, ние работим и вършим нещата. След автомагистралите вършим и газови автомагистрали. Вдругиден почваме работата и с Гърция. Ще стане прелестно - 5 милиарда газ от Гърция, плюс 18 милиарда от съветската газ. Като сложим и нашите залежи, ще стане диверсификация. Толкова доста съм слушал за тази диверсификация, а другите не знаят дори какво е, тъй като не са строили нищо. Според мен половин България не знае, че такива градежи се вършат сега ", съобщи министър-председателят.

"По това трасе ще тече 18 милиарда кубични метра газ. В сряда ще създадем същото с гърците. Като вземем и нашите залежи, ще имаме 1000% диверсификация. Огромен градеж е това. Слушах дебатите за диверсификация, санкции. Ние работим и с наши пари си построихме газовите автомагистрали. Така България ще стане на газовата карта. Октомври живот и здраве ще дойдем да го открием този обект ", разяснява пред публицисти Борисов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР