Премиерът Бойко Борисов инспектира пречиствателна станция в Ямбол. Това става

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира пречиствателна станция в Ямбол. Това става
Коментари Харесай

Борисов на поредна инспекция - в Ямбол и Елхово

Премиерът Бойко Борисов инспектира пречиствателна станция в Ямбол. Това излиза наяве във видео в профила му във "Фейсбук ".

Заедно с него е заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков и финансовият министър Кирил Ананиев. Министър-председателят бе посрещнат от кмета на Ямбол Валентин Ревански.

"Убеден съм в качеството - всичко е издигнато по международен модел. Най-добрите пречиствателни станции, с най-хубавите материали, които ги има в Европа, и тук ги има ", разяснява станцията министър председателят.

Борисов попита кметът на града по какъв начин е обстановката, а той отвърна, че всичко е обикновено и още един път благодари на премиера за оказаната поддръжката за Ямбол.

"6 милиарда и 600 млн. повече приходи. В Айтос в случай че идем, ще кажат, че най-хубавата е там ", посочи министър председателят и добави, че щом разногласието е къде е най-хубавата станция, значи напъните им не са били напразни.

Нанков разясни, че към този момент има план за кръговото на Ямбол, което ще води за станцията. Отделно ще се сменя и канализацията в града. През предходната година пък над 20 млн. лв. са дали за пътища в Ямболско.

Борисов е изискал информация от Ананиев какъв брой средства са дали за пенсии. Той на собствен ред рапортува, че през четирите години от 2017 до 2021 година до пенсионерите са достигнали 52 милиарда лева, като номиналното нарастване за интервала е 3,366 милиарда лева което е растеж от 37,23 %. За мандата до заетите в бюджетната сфера, в това число учителите, служителите на реда и лекарите са достигнали над 33 милиарда лева, като номиналното нарастване за интервала е 3,252 милиарда лева или има растеж от 61,66 %.

Над 6,6 милиарда лв. повече по отношение на 2017 година е вложило държавното управление за приходи и пенсии в границите на сегашния мандат, посочи министър-председателят Бойко Борисов. И това наред с пречиствателните станции, с автомагистралите, сподели на собствен ред Борисов и добави,че това е с съвсем 6 милиарда лв. повече. Поясни, че се ремонтират и всички свлачища в страната.

Премиерът съобщи, че кметът на Ямбол не е от ГЕРБ, а от Българска социалистическа партия, като още веднъж подсети, че властта оказва помощ на локалната власт, без значение от коя партия са. Борисов разясни, че това са все пречиствателни станции с най-хубавата инсталация, каквато се употребява и е Европа.

Борисов дефинира кмета на Ямбол като работещ и съобщи, че каквото е изискал от изпълнителната власт, всичко е направено. "Така е в Благоевград, Гоце Делчев, Перник - доста, доста градове ", съобщи още Борисов.

Тази година ще създадем кръговото в Ямбо, сподели министър председателят. "Проектът е подготвен - 16 метра кръгово. Само да го довършат като схема и го вършим ", разгласи още той.

"Гражданите на Ямбол ще бъдат доста признателни като се построи кръговото ", сподели кметът Ревански. Той обърна внимание на данните от КАТ и посочи, че съгласно тях там стават най-тежките произшествия в региона.

Българска социалистическа партия лъжеха хората, че като им санираме постройките, ще им вдигнем налозите, само че ние им отвръщаме с работа и приемливост. Това сподели министър председателят Бойко Борисов при визитата си в Елхово.

„ Първо схванаха ли хората по какъв начин Българска социалистическа партия ги лъжеха, че като им санираме блоковете, ще им вдигнем налозите и ще им вземем жилищата. Тези негодници по този начин лъжеха. Няма по-добра обществена политика от това – да дойдат и да ти създадат без пари саниране и да ти намалеят сметките за отопление с 50% по-ниски. Това е реалност, продължаваме да го вършим. Другите с изключение на да палят, разрушават и наскърбяват, би трябвало да излязат и с точни причини да кажат: "Ето, аз направих това ". Ние им отвръщаме с работа и приемливост, пък да забележим до каква степен ще стигнат “, съобщи той.

„ Трябва всяка заран да благодарим на Европейска комисия, на Урсула фон дер Лайен и на всички, които за България отделиха с изключение на 2-та милиарда евро повече, 200 млн. евро за Северозапада. Сега са 50 милиарда плюс 10 милиарда могат да се взимат със заеми. 60 милиарда можем да имаме, с цел да си развиваме инфраструктурата. 6.6 милиарда имаме повече за приходи за лекарите, пожарникарите, учителите РЗИ-тата, медицинските сестри, БАБХ, служителите на реда, армията и за пенсионерите, за които има 3.8 милиарда повече в сравнение с предишните години “, съобщи Борисов.

По думите му с цел да стане всичко това, би трябвало да имаме и доста добра администрация. Министър-председателят благодари на граничарите, които всяка нощ възспират по 150-200 индивида по границата.

По време на обиколката си край Елхово министър председателят Борисов разяснява и проблема със сина на президента Румен Радев - Георги. Поясни, че го познава, бил "редко готино момче ", симпатяга, хубав и интелигентен.

"Тези ли са демократите? Познавам момчето на Радев - рядко готин, интелигентен, хубав и състезател. Оставете го на мира! Не ви ли е позор да вършиме по този начин с деца? ", попита Борисов.

"На такава възраст е, че прави неточности. И на възрастните им се случа да сгрешат с нещо. Ние с татко му сме правили и по-големи нелепости ", уточни министър-председателят.

"Оставете децата на мира и не ги замесвайте в мръсната предизборна акция. Има граници, които не би трябвало да се минават. Днес за следващ път “пазителите на демокрацията” тормозят най-нагло децата ми. И то пред дома им. Нито те, нито синът на президента заслужават сходен тормоз! Опитаха се да ме пречупят с компромати и шпиони - не съумяха. Сега това ли съумяха да измислят демократите? Така ли схващат демокрацията? Това ли е върховенството на закона съгласно тях? Въпреки цялата им завист, ние ще бъдем толерантни. Ще отговаряме единствено с работа и изпълнени задължения ", сподели Борисов.

"Ще им пратя фотоси по какъв начин бебета реват и ще ги попитам дали са огромни демократи. Върховенство на закона ли е това? Провокации ли се желаят? ", добави яростно той.

Припомняме, че здравният министър удостовери, че малолетният наследник на Радев е арестуван с група младежи за ваучър в заведение. От президентството изрично отхвърлиха изказванията за задържане от органите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР