Премиерът Бойко Борисов има още седем дни, в които да

...
Премиерът Бойко Борисов има още седем дни, в които да
Коментари Харесай

Премиерът Борисов има седмица да реши за акциите на Левски

Премиерът Бойко Борисов има още седем дни, в които да реши по какъв начин да действа с акциите на футболния клуб " Левски ".
Става ясно, че 14-дневният период, в който новият собственик на скъпите бумаги може да се разпорежда с тях, стартира да тече от момента на джиросването - 8 май. До 21 май би трябвало да стане ясно по какъв начин ще се действа със собствеността на скъпите бумаги.
Министър-председателят е в правото си да върне акциите на този, който му ги е дал. В такава обстановка, в случай че не последва реакция, те се връщат при остарелия си притежател.
Припомняме, че документите, които съставляват 86,6% от собствеността на футболния клуб, бяха пратени на Борисов от Георги Попов - непосредствен до предприемача Васил Божков и в действителност техен притежател.
Бойко Борисов обаче посредством спортния министър Красен Кралев и медийния си консултант Севделина Арнаудова не пожела да одобри документите и журналистът Сашо Диков ги отнесе в административната постройка на стадион " Георги Аспарухов ".
Пред bTV проф. Огнян Герджиков обясни, че Борисов остава притежател на акциите, само че не и акционер, защото не е вписан като подобен. Професорът посъветва министър-председателят да ги джироса на различен човек.
По-рано в ефира на утринния блок на малкия екран някогашният финансов министър Симеон Дянков също даде съвет на премиера - да не не навлиза в сагата с " Левски ".


От през днешния ден стартира да тече и още един период - 30-дневният, в който от администрацията на " Левски " би трябвало да подадат молба за оповестяване в неплатежоспособност, защото не могат да извършват финансовите си отговорности. Футболистите не са получавали заплати от повече от 2 месеца.
В опит да избегнат този сюжет, почитателите на " Левски " се обърнаха с писмо до Борисов преди седмица, като желаеха да бъдат вдигнати запорите на сметките, по които Васил Божков подкрепя финансово клуба. При неспособност, те желаеха безлихвен заем от страната.
Самият Бойко Борисов съобщи, че може да отпусне средства, само че единствено в случай че собствеността бъде заменена.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР