Премиерът Бойко Борисов има много таланти в рисуването, музиката, литературата,

...
Премиерът Бойко Борисов има много таланти в рисуването, музиката, литературата,
Коментари Харесай

Борисов преобърна математиката

Премиерът Бойко Борисов има доста гении в рисуването, музиката, литературата, пиара, спорта и прочие, само че никой до момента не е изследвал неговите достижения в математиката. Скоро ще разберем, че там му е силата. Правителството пусна за публично разискване план на Постановление за основаване на народен механизъм за мониторинг в битката с корупцията и проведената престъпност. В него откриваме Константата на Борисов, която поразява с математическата си иновативност.

Открай време най-загадъчното число в математиката е нулата. Родителите на европейската цивилизация - античните гърци и римляни - не са подозирали за нейното битие. Чак през 1200 година н.е. тя прониква в европейските мозъци с помощта на арабите, които пък я откриват у индийците. Така нулата влиза в изчисленията, с цел да доближи осем века по-късно апогея си в цифровата епоха, където единствените значими цифри са самата тя и единицата. Математиците бързо съзират нейните невероятни качества. Така да вземем за пример, за разлика от другите цифри, колкото и нули да съберете на едно място, получавате постоянно една и съща нула. Този принцип обаче опонира на първия закон на диалектиката, открит от Хегел, съгласно който количествените натрупвания водят до качествени промени.

 

Борисов като бурен хегелианец,

 

за който, колкото повече - толкоз повече (власт, пари и пр.), предлага революционен взор с плана си за разпореждане, импортиран от подопечната му заместничка Екатерина Захариева. Според него, когато на едно място се съберат доста нули в битката с корупцията и проведената престъпност, се получава меганула, определяна като Мегасъвет, който да регистрира на всеки шест месеца нормалните нулеви резултати. Константата на Борисов гласи, че нулата, оставайки си все нула, може да придобие огромна значителност, в случай че се раздуе. Така количественото струпване на незначителни нули минава в новото си качество меганула. Математиката се сдобрява с философията и отпада напрежението сред двете науки.

Да проверим теорията в практиката. Мегасъветът е умислен, с цел да размени Механизма за съдействие и инспекция, с който от 13 години Европейската комисия следи България поради нейните недостатъци в правосъдната система и върховенството на закона. Комисията на Жан-Клод Юнкер, която изживява последните си месеци, е дала обещание да приключи мониторинга си до края на своя мандат, т.е. до края на октомври. За задачата би трябвало да откри съображение, с което най-малко малко да прикрие срама си, че не е постигнала никакви (нулеви) резултати, както и да оправдае своя колаборационизъм с обектите на яловото си наблюдаване (правителството, прокуратурата, съдът и другите органи, отчитащи нулеви триумфи в битката с престъпността по високите етажи в България).

 

Въпросът е да се размени една брюкселска нула с доста български,

 

с цел да наподобява, че се получава нещо по-голямо. Още в член 2 (1) на проектопостановлението задачата на Мегасъвета се формулира посредством Константата на Борисов: " Националният механизъм за мониторинг има за цел опазване на постигнатия прогрес, следене осъществяването на ограничения и действия и докладване пред обществеността по индикаторите самостоятелност на правосъдната власт, правосъдна промяна, битка с корупцията по високите етажи на властта и с корупцията в по-общ проект и битка с проведената престъпност ". Когато постигнатият прогрес е нулев, запазването му значи крадците на високо ниво и проведените нарушители да останат все по този начин недосегаеми, а прокуратурата да продължи да се прави на сляпа като Темида.

Как обаче правозащитната нула да придобие по-голяма значителност, с цел да не наподобява, че единствено се разменят местата на нулите от двете страни на уравнението Брюксел=София? Тук се включва геният на Борисов, който забърква

 

комбинация от изпълнителна, законодателна и правосъдна власт,

 

с цел да създаде от техните досегашни нулеви резултати една впечатляваща меганула. Произтичащото по този метод конфузно самопризнание, че в България няма разделяне на управляващите, се преодолява посредством член 3 (2), където се споделя: " Съветът реализира активността си при съблюдаване на правилата за разделяне на управляващите и самостоятелност на правосъдната власт, както и на другите конституционно и законово открити правила и правила. " Празнословието в политиката е еквивалент на нулата в математиката.

Натрупването на нули на едно място е регламентирано в член 6 (1 и 2): " Съветът се състои от двама съпредседатели, заместник-председател и членове. Съпредседатели на Съвета са заместител министър-председателят с сектор „ правораздаване “ (Екатерина Захариева - б.а.) и представляващият Висшия правосъден съвет (Боян Магдалинчев - б.а.). Заместник-председател е министърът на правораздаването (Данаил Кирилов - б.а.), който в неявяване на заместител министър-председателя с сектор „ правораздаване “ извършва неговите функционалности.
Членове на Съвета са:
1) ръководителят на Върховния касационен съд;
2) ръководителят на Върховния административен съд;
3) основният прокурор на Република България;
4) основният контрольор от Инспектората към Висшия правосъден съвет;
5) ръководителят на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество;
6) министърът на вътрешните работи;
7) министърът на финансите;
8) ръководителят на Главния инспекторат на Министерския съвет. "

Никой от по този начин изброените длъжностни лица не е свързал името си с разкритие и дейно наказание на който и да е представител на високите етажи на властта, където се вихри зорко следената от Брюксел и София престъпност на високо ниво. Тъй като българската дума " нула " произлиза от латинската дума nullus (никой), може да се каже, че мегасъветът съставлява общ брой от нули. Интересно е, че той

 

реализира освен основната, само че и спомагателна цел

 

Освен меганула, според константата на Борисов, в него намира приложение и концепцията на Данаил Кирилов да се вкара отчетност на " тримата огромни ", с цел да се избегне фокусиране върху нищоправенето на основния прокурор. Така дразнещият властта с рецензиите си ръководител на Върховния касационен съд Лозан Панов е приравнен с нулите, които с бездействието си бдят за нейното успокоение. Не е забравена и законодателната власт, тъй като " за всяко съвещание на Съвета посредством секретариата се насочва покана за присъединяване до ръководителя на Комисията по правни въпроси към Народното събрание и до ръководителите на парламентарните групи ".

За да наподобява, че всички са един дол нули, е прибавен и Граждански съвет, който съгласно член 7 (1) би трябвало да " реализира гражданско наблюдаване върху постигнатия (нулев - б.а.) прогрес ". Той " включва до 8 членове. Петима са представители от професионалните организации на съдиите, прокурорите и следователите, един представител на организация с опит в региона на предварителната защита и противодействието на корупцията, един на организация с опит в правосъдната промяна и един представител на работодателите, приети на национално ниво. " За да не стане неточност и вместо нули да се промъкнат други цифри, документът планува пресяване на претендентите от " комисия в състав трима членове, избрани от министъра на правораздаването " (Данаил Кирилов). След това за още по-голяма сигурност " поименният състав на Гражданския съвет се дефинира със заповед на съпредседателите на Съвета " (Екатерина Захариева и Боян Магдалинчев). При сходно деликатно заобляне се подсигурява, че няма да бъдат позволени чепати и ръбати цифри, които биха могли волно или несъзнателно да спукат кръглата нула.

Така трите управляващи и подбрани от тях представители на обществото ще се явят дружно в Брюксел, с цел да заявят в един глас: " Спрете наблюдението извън, тъй като към този момент се научихме от вас по какъв начин сами да се следим ". До окончателния срив на престижа на Комисията " Юнкер " в очите на българските жители остават по-малко от три месеца. Константата на Борисов му го подсигурява.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР