Премиерът Бойко Борисов има договорка с македонския си колега Зоран

Премиерът Бойко Борисов има договорка с македонския си колега Зоран ...

Старият кашик Борисов: С новите F-16 ще пазим и Северна Македония.


Премиерът Бойко Борисов има договорка с македонския си колега Зоран Заев България да пази и небето на Северна Македония, след като придобие новите изтребители F-16.

"С колегата Заев миналата седмица говорихме - като придобием новите изтребители ще пазим и тяхното въздушно пространство.Това ще е добре и за тях и за нас, защото така или иначе тези самолети не могат да завият толкова близко и ходят над Северна Македония", заяви Борисов, който в сряда наблюдава военното учение "Ответен удар" на полигона "Ново село".

Той превърна посещението си в пореден епизод от шоуто си на колела, което бе предавано на живо през личния профил във Фейсбук. Този път премиерът покара военна "джипка", разказа спомени от казармата и засипа с лафове феновете си в социалните мрежи.

Единствената новина, която Борисов сподели – за възможността България да пази небето на югозападната си съседка, засега няма потвърждение и отваря известни въпроси. Гърция и Македония по-рано тази година обявиха официално, че Атина ще поеме охраната на въздушното пространство на Северна Македония и вече бяха извършени първи тестови полети. За момента услугата ще бъде безплатна.

Старият кашик колко прах е погълнал....

Източник: mediapool.bg