Премиерът Бойко Борисов и всички министри, заедно с Оперативния щаб

...
Премиерът Бойко Борисов и всички министри, заедно с Оперативния щаб
Коментари Харесай

Всички събирания на закрито - забранени! Без концерти, кино и театър до второ нареждане

Премиерът Бойко Борисов и всички министри, дружно с Оперативния щаб взеха незабавни ограничения след открити четири случая на ковид в България, написа Пик. 

Забрани се износа на маски, защитни обекла поради ковид. МВР и ДАНС се реши да употребяват своите сили за далавера и пораждане на такава. Кабинетът реши още Министерство на здравеопазването да обезпечи нужните маски, дрехи защитни, и надлежно там, където няма да преоборудва, да оборудва с нови кревати или каквото е належащо.

Правителството реши още Министерство на здравеопазването да издаде заповед за специфичен режим на лечебните заведения в Плевен и Габрово, поради ковид.

Правителството анулира всички културни събития на закрито, в това число театри, кина и всички свързани с това културни прояви.Предложението бе на Националния действен щаб против ковид. Първоначалната концепция бе това да се случи единствено за местата, където е маркирана зараза на ковид, само че то претърпя смяна. Министърът на културата Боил Банов обаче добави предолжението и изиска да се разшири обхавата за цялата страната.По предложение на Националния действен щаб бяха анулирани и всички спортни мероприятия.Премиерът Борисов обаче изрази противоречие към рекомендацията да се затварят градовете с ковид. " Всичките ви запаси да убедите хората единствено при краен случай. Ако излязат и я разнесат, това ще спомогне епидемията да се развие в други градове. Това е последна мярка, в доста страни се вкара, само че ще създадем и суматоха и не е положително. С метода на убеждението. Използвайте целия си запас ", акцентира министър председателят Борисов.

" От 17 февруари болничните листове с карантина са 254 в цялата страна. Постоянно следим всички болнични листове всекидневно. Докрая на деня ще имаме информация за последните три дни ", съобщи общественият министър Деница Сачева. Тя предложи на хората, които нямат неотложна нуджа от адмивнистративни услуги на Национален осигурителен институт, да заобикалят това. Премиерът Бойко Борисов добави, че неслучайно е споделил да се защитят и обществените служащи с маски.

Премиерът Бойко Борисов прикани за само и дисциплинираност. Той се обърна и към министрите: От този миг нататък забраняваме да си ходите от министерствата. Искам да сте ми разполагаем 24 часа, по този начин както ми е щаба. Да мога да ви намирам на секундата. Министър Ананиев, щом свърши и подпише тези заповеди, заминаваш за Плевен, Габрово, персонално провяряваш маски, дрехи, в случай че би трябвало в допълнение доктори, които се занимават с инфекции, инвекционисти, да се дадат в допълнение и има гранична полиция хеликоптери, медицински имаме. Каквото ви е нужно, за най-бързото придвижване, на проби, на дрехи. Там, където се яви недостиг, разпоредил съм на Младен Маринов, на Министерство на вътрешните работи колиге със специфичен режим да са подготвени и да ги разкарват, по най-бързия метод. Не желая да чуя: " Свършиха ни, нямаме ", акцентира Борисов и няколко пъти прикани хората да не основават суматоха и да бъдат виновни. 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР