Премиерът Бойко Борисов и висши кадри на ГЕРБ обмислят три

...
Премиерът Бойко Борисов и висши кадри на ГЕРБ обмислят три
Коментари Харесай

ГЕРБ обсъжда три варианта за оттегляне на Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов и висши фрагменти на ГЕРБ обмислят три разновидността за излизане от рецесията с антиправителствените митинги, които не престават цяла седмица. Това оповестява БНР, като се базира на информация от управлението на партията.
Според известието - министър-председателят е провел среща с министри от кабинета си, на която е участвал и кметът на Варна Иван Портних.
Обсъдени са три варианти за преустановяване на мандата на държавното управление " Борисое 3 " или предизвикателство на предварителни избори поради настояванията за оставка от страна на протестиращите.
Първият вид планува разформироване на Народното събрание и ранни избори в границите на 2020 година В тази догадка вотът ще се провежда от служебно държавно управление, назначено от президента Румен Радев. " Повечето от присъстващите са били на мнение, че разновидността е рисков за огромните енергийни планове на страната ", се споделя в репортажа на БНР.
По-рано през днешния ден министър председателят Борисов също дефинира като нежелателен разновидността със длъжностен кабинет, като изрази съмнение в представителите на администрацията на президента.
Вторият вид, обсъждан от ГЕРБ, е да се назначи " преходно експертно държавно управление с нови министри и нов министър председател " в границите на мандата на 44 Народно заседание. За да се задейства тази процедура, депутатите от болшинството биха могли да гласоподават " въздържал се " при дебатите за вота на съмнение, който беше импортиран от Българска социалистическа партия. Това би довело до оставка на държавното управление на Бойко Борисов и задействане на процедурата за проучвателните мандати от президента. Първата по величина мощ ГЕРБ би могла да предложи ново държавно управление, което да остане на власт до провеждането на постоянните парламентарни избори напролет на 2021 година
Третият вид планува промяна на всички министри, излизане на премиера Борисов в отпуск до края на мандата и извършване на функционалностите му от вицепремиер. Този сюжет обаче също е оценен като рисков поради вероятността от продължение на митингите.
Новината за обсъжданите разновидности за отдръпване на Бойко Борисов от изпълнителната власт пристигна малко откакто той анонсира, че готви среща с съдружните си сътрудници от " Обединени патриоти " и че предлага " консолидация " с опозиционните сили за дотъкмяване на парламентарния мандат.
Борисов уточни, че ще показа проектите си след провеждането на Европейския съвет в петък и събота. Дебатите и гласуването по вота на съмнение би трябвало да се проведат в идната сряда.

Информацията беше доказана и от основния редактор на ПИК Недялко Недялков, който употребява за задачата обществената мрежа фейсбук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР