Премиерът Бойко Борисов и вътрешния министър Младен Маринов инспектират старото летище

...
Премиерът Бойко Борисов и вътрешния министър Младен Маринов инспектират старото летище
Коментари Харесай

Борисов провери ситуацията по границата ни с Турция заради опашките от тирове

Премиерът Бойко Борисов и вътрешния министър Младен Маринов инспектират старото летище край Хасково , което би трябвало да стане паркинг за тирове поради километричните опашки на граничния пункт " Капитан Андреево ".

По думите на Младен Маринов до 2-3 дни трафикът би трябвало да се успокои:

„ 1200 тира са пропуснати за едно денонощие, опашката към този момент е 24 км. Намаляла е двойно. Днес ще сложим и химически тоалетни, БЧК също се включват. Ще има и осветяване, както и краткотрайни бутки за храна “.
   
 
Публикувахте от в Четвъртък, 26 март 2020 година
Премиерът съобщи, че се е чувал с разнообразни представители на властта в Турция, в това число и с Едроган, за да може да се усъвършенства обстановката на границата и да намалеят опашките.

„ Разполагаме със 150 декара писта, през днешния ден ще изчистят наносите . От тук е о рганизирано да се движат към пунктовет е. Има потенциал за 2000-3000 тира “, изясни Маринов.

Паркингът би трябвало да проработи по предопределение от на следващия ден, като сега на място има 50 служащи.

" Трябва да осигурим опция за работа на тези, които могат сега, с цел да могат те да си заплащат осигуровките и налозите и по този метод да оказват помощ на тези, които няма по какъв начин в този момент да работят ", разяснява Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР