Премиерът Бойко Борисов и руският му колега Дмитрий Медведев обсъдиха

...
Премиерът Бойко Борисов и руският му колега Дмитрий Медведев обсъдиха
Коментари Харесай

Борисов и Медведев обсъдиха партньорството между България и Русия

Премиерът Бойко Борисов и съветският му сътрудник Дмитрий Медведев разискаха през днешния ден усилването на партньорството сред България и Русия в областта на енергетиката и туризма. Двамата разговаряха в Брюксел в границите на 12-ата среща на върха Азия - Европа (АСЕМ), на която тази година хазаин е Европейският съюз.

Вижте директното включване на Десислава Апостолова.

Борисов съумя да разгoваря с кiтайския и японския министър председател. Според министър-председателя ни съветските туристи се връщат в България. Той се надява това да бъде и по време на идния зимен сезон.
Бойко Борисов, министър председател: В сферата на енергетиката обменихме мисли, нашият газов хъб Балкан, европейския газов хъб Балкан, където да можем да притеглим и от терминала в Гърция, и от Черно море. Трети сондаж стартира - Тотал в Хан Аспарух, първият е доста добър, вторият не толкоз, в този момент третия го вършат, дай боже, да е добър, тъй че ще имаме опция от доста направления в газовия хъб да постъпва газ. Просто една естествена работна среща.
Европейските и азиатски водачи разискаха и тематики от разнообразни области като свързаността, търговията, превоза, битката с климатичните промени. на фона на все по-трудните връзки с Америка, Европейски Съюз търси партньорства в Азия.
Жан-Клод Юнкер, ръководител на Европейска комисия: Търговският стокообмен сред Европа и Азия възлиза на 1500 милиарда евро. Нашата цел е да развием цялостна съгласуваност - освен транспортните мрежи, само че и цифровите и енергийните мрежи.
Бойко Борисов сподели, че срещи като неговите в Брюксел с европейски и международни водачи и като тази на президента във Англия с кралицата единствено оказват помощ на това реномето на България в международен мащаб да се усъвършенства.

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР