Премиерът Бойко Борисов и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева

...
Премиерът Бойко Борисов и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева
Коментари Харесай

Бойко Борисов и Цвета Караянчева наблюдаваха военноморското учение „Бриз2019“

Премиерът Бойко Борисов и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева следиха през днешния ден военноморското обучение с интернационално присъединяване " Бриз 2019 " от борда на фрегага " Верни ". Гостите бяха посрещнати от кмета на града Иван Портних. Цвета Караянчева одобри строя на почетния часовой на Морската гара, а малко по-късно в намерено море на борда на фрегата " Верни " се качи и министър председателят. Гостите станаха очевидци на разнообразни епизоди от учението, измежду които очистване на пожар на транспортен съд и евакуация на потърпевши, избавяне на бедстващи хора на море, попречване на незаконен трафик, битка с нефтен разлив, артилерийска пукотевица по въздушна цел, пукотевица с портативен зенитно-ракетен комплекс и пукотевица от вертолет по морска цел. В учението вземат участие над 2000 военнослужещи от 11 страни, 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 10 самолета и вертолета.

По-късно министър председателят Бойко Борисов се срещна с пожарникари от ПС в Аспарухово. На диалозите участваха кметът на Варна Иван Портних, регионалният шеф Стоян Пасев, ръководителят на общинския съвет Тодор Балабанов, шефът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РДПБЗН) във Варна - комисар Тихомир Тотев и други Повод за срещата бе митинг на огнеборците за по-високо възнаграждение на нощния труд. Премиерът Борисов посочи пред чиновниците, че се планува 10% нарастване на заплатите в новия бюджет и посочи, че страната продължава да обезпечава най-хубавата техника за работещите в пожарните служби.

Кметът Иван Портних срещна премиера с някои от плановете на Варна, които са осъществени или са в развой на осъществяване – построяването на рибарското пристанище в местността Карантината, ремонтираните улици, обновяването на парка в квартала. Над 60 млн. лева са вложени досега в Аспарухово. В целия град се реновират площадки за игри и за спорт - в детските ясли, детските градини и учебните заведения. Кметът регистрира, че със съдействието на държавното управление бяха предоставени нужните терени за създаване на нов учебен кампус и по плана се работи интензивно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР