Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни

...
Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни
Коментари Харесай

Борисов: Решението за превозвачите трябва да вземе следващия Европарламент

Премиерът Бойко Борисов и ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни организираха среща преди присъединяване си в формалното разкриване на изложбеното пространство „ Атанас Буров “ в Екологичен потенциал. Двамата разискаха въпроса с разглеждането на пакета „ Мобилност “ от членовете на Европейския парламент.

Антонио Таяни изясни, че пакетът ще бъде прегледан в сряда по предложение на ръководителя на либералите в Екологичен потенциал Ги Верхофстад, с цел да бъде гласуван на предпоследната сесия на Народното събрание за този мандат, идната седмица в Страсбург.

„ Смятам, че това е в нарушаване на правилника, тъй като за първи път в пленарната зала ще влезе текст, който е отритнат в транспортната комисия “, уточни Борисов. Премиерът е безапелационен, че решението за пакета „ Мобилност “ би трябвало да се вземе от идващия състав на Европейския парламент.

Таяни уточни, че е предложил отсрочване на разглеждането на пакета „ Мобилност “, само че социалистите и либералите в Екологичен потенциал са дали своят вот срещу.

Българските евродепутати ще положат всички старания, дружно с сътрудниците си от останалите страни, наранени от ограниченията в пакета „ Мобилност “, да не се стига до гласоподаване в пленарната зала на Екологичен потенциал на неприемливия пакет за транспортните служащи.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР