Премиерът Бойко Борисов и първият заместник-генерален директор и директор на

...
Премиерът Бойко Борисов и първият заместник-генерален директор и директор на
Коментари Харесай

Борисов и зам.-генералният директор на „Росатом“ обсъдиха ядрената енергетика

Премиерът Бойко Борисов и първият заместник-генерален шеф и шеф на Блока за бизнес развиване и интернационален бизнес на държавната корпорация „ Росатом “ Кирил Комаров означиха сполучливото съдействие сред българската и съветската страна в осъществяването на плана за удължение живота на V и VI блок на АЕЦ „ Козлодуй “, оповестиха от държавната пресслужба.

По думите на премиера Борисов продължаването периода на употреба на двата енергоблока на атомната ни централа е един от главните цели на държавното управление в региона на енергетиката. Запазването потенциала на нуклеарната енергетика ще подсигурява сигурността на българската енергийна система.

По време на срещата министър-председателят осведоми съветската страна за решенията на Народното събрание и на Министерския съвет за обновяване на дейностите по търсене на опция за създаване на АЕЦ „ Белене “. Заложените от българска страна условия плануват създаване на централата взаимно със стратегически вложител, на пазарен принцип и без даване на държавна гаранция. „ Приветстваме решението на българското държавно управление да възобнови плана за АЕЦ Белене и ще се радваме да помогнем при неговото осъществяване “, сподели Кирил Комаров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР