Премиерът Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов инспектираха

...
Премиерът Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов инспектираха
Коментари Харесай

Борисов: Новите заводи и новите работни места са начинът да се справим с рецесията

Премиерът Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов инспектираха Регионалното хранилище за боклуци край Благоевград.

С тях са още регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов, регионалният координатор на Политическа партия ГЕРБ и депутат Даниела Савеклиева, депутатът Стефан Апостолов, кметовете на Благоевград и Симитли доктор Атанас Камбитов и Апостол Апостолов и други.

" 24 млн. лв. освен за Благоевград, само че и за други 4 общини. Вече има хранилище за 100 години. Сега пристигам от разкопките на неповторим град. На 2400 години е канализацията е там. Това да изкара 100, ще сме удовлетворени. Искам да благодаря на всички кметове - и непознати, и наши, по най-съвременен метод е издигнато всичко. Ако не го бяхме създали това, тези общини щяха да банкрутират, тъй като санкциите бяха такива. Днес е добър ден за всички. Години наред не можехме да ги убедим да можем да го създадем дружно, само че най-после, щом имаме този резултат, мисля, че е добре. Яко се строи. Заводи в Петрич вършим, в този момент е ред на Благоевград. Индустриалната зона на Симитли и Благоевград се сплотиха, има доста вложители. Тези, честните, преди нас, по този начин са създали, че града няма земя, няма къде да се строи ", съобщи Борисов.

" Ние сме доста надалеч от рецесията. Да, огромните страни се клатят. Атаките с дронове върху рафинериите ще повлияят на цената на горивата. Огромен е казусът. Новите фабрики и новите работни места са методът да се оправим с рецесията. Хората да не се подвеждат хората по нелепостите на тези, които споделят, че сме се провалили. Провал беше, когато нямаше хранилище. Провал беше алените кметове като хвърляха на всички места и нямаше екология ", сподели още той.

По-рано се състоя публично разкриване на „ Регионална система за ръководство на отпадъците, район Благоевград, обслужваща общини Благоевград, Симитли Рила, Кочериново и Бобошево - I стадий ".

Паралелно бе направена и първа копка на обект по план „ Проектиране и създаване на спомагателна инфраструктура (инсталация за авансово отнасяне на битови боклуци и компостираща апаратура за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци) за развиване на районната система за ръководство на отпадъците на район Благоевград, включващ общини Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР