Премиерът Бойко Борисов и канцлерът Ангела Меркел България има големи

...
Премиерът Бойко Борисов и канцлерът Ангела Меркел България има големи
Коментари Харесай

Цайт онлайн“ за България: Корумпирана, но не създава трудности


Премиерът Бойко Борисов и канцлерът Ангела Меркел

България има огромни проблеми с корупцията и правовата страна. Но пък не се опълчва на огромните страни в Европейски Съюз и драговолно играе ролята на бллагонадежден балкански сътрудник, който не основава компликации. Това са някои от главните акценти в обявата на онлайн изданието на немския " Ди Цайт “, която обрисува нещо като настоящ политически портрет на страната, поемаща председателството на Съвета на Европейски Съюз след няколко дни.

Публикацията е озаглавена " Корумпирана, само че не основава компликации ". Няколко цитата от нея разгласява в петък " Дойче веле “.

" За шест месеца България ще се реалокира от периферията в самия център на вниманието. Единайсет години след приемането ѝ в Европейски Съюз, на 1 януари 2018 страната за пръв път поема европредседателството. С нервно напрежение най-бедната страна в спешния съюз на благоденствието в Европа чака тази премиера. Не единствено дясноцентристкото-националистическо държавно управление в София, само че и доста жители на балканската страна се надяват, че председателството ще усъвършенства имиджа им на европейски сиромаси “, написа " Цайт онлайн “.

България не се е противопоставяла против огромните и определящи страни в Европейски Съюз. Откакто беше призната преди 11 години, страната поставя старания за хармонични връзки с Брюксел и най-много с Берлин. (…) Много българи считат, че по-богатите страни в Европейски Съюз от време на време се отнасят към тях като мащеха.

Така да вземем за пример страната още не е влезнала в мечтаното Шенгенско пространство. А пък съумя благодарение на " Фронтекс " да затвори външната граница на Европейски Съюз. Макар че е изпълнила техническите условия и че Брюксел също се застъпва за приемането ѝ в Шенген, изключително Холандия, само че също и Германия към момента имат запаси към българското участие: западните сътрудници се боят, че външната граница може " да омекне " най-много поради печално известната корупция на българските гранични чиновници, отбелязва немското издание.

След което прибавя, че тази сдържаност укрепва най-много тези кръгове в България, които ратуват за проруски курс. Сред тях са разнообразни популисти, само че също по този начин и социалистите.

Все отново никой не слага съществено под въпрос участието на страната в Европейски Съюз и в НАТО. Прекалено явно е, че без тези два съюза страната щеше да е по-зле. Ето за какво България драговолно играе ролята многообещаващ балкански сътрудник, който не основава компликации, се показва в обявата.

Слаба правова страна

В обширната публикация в " Ди Цайт " става дума за икономическото състояние на България, за растящия стандарт - изключително в огромните градове, за нежеланието на българите да одобряват мигранти, за националистите и за „ ловците на бежанци " по границата.

Към края на кореспонденцията създателят Томас Розер написа:

" На страната най-вече ѝ вреди корупцията и слабостта на правовата страна. Според изследване на Европейския парламент от 2016 година, корупцията коства на България годишно съвсем 15 % от обществения ѝ артикул. Могъществото на олигарсите и бизнес-интересите крепко държат политиката и правораздаването в ръцете си. Докато в прилежаща Румъния политиците-нарушители като на конвейер се изправят пред съда, в България корумпираните държавни чиновници към момента съвсем няма от какво да се боят. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР