Премиерът Бойко Борисов и изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" ЕАД инспектират

...
Премиерът Бойко Борисов и изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" ЕАД инспектират
Коментари Харесай

Борисов: След автомагистралите правим и газови магистрали. Другите не знаят диверсификация какво е, а ние я правим реално

Премиерът Бойко Борисов и изпълнителният шеф на "Булгартрансгаз " ЕАД инспектират осъществените действия по разширението на газопреносната мрежа от турско-българска до българо-сръбска граница. Проектът „ Разширение на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската граница “ e част от концепцията за газов хъб Балкан.

Двамата са в региона на газоизмервателна станция Странджа, до Болярово, като с тях са вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов. Борисов за следващ ден ръководи самичък автомобила си и коменитра какво вижда.

"Разширението на съществуващата газопреносна система и реализацията на цялостната идея за газов хъб „ Балкан “ целят опазване на ролята на Република България, като водещ газоразпределителен център в района и Европейския съюз като цяло. Предвидили сме обектът да е подготвен до 20 октомври ", разгласи шефът на "Булгартрансгаз ".

"Ето, виж Дончев какво става. Докато другите приказват празни приказки, ние работим и вършим нещата. След автомагистралите вършим и газови автомагистрали. Вдругиден почваме работата и с Гърция. Ще стане прелестно - 5 милиарда газ от Гърция, плюс 18 милиарда от съветската газ. Като сложим и нашите залежи, ще стане диверсификация. Толкова доста съм слушал за тази диверсификация, а другите не знаят дори какво е, тъй като не са строили нищо. Според мен половин България не знае, че такива градежи се вършат сега ", разгласи министър-председателят.

Той на няколко пъти се спря, с цел да беседва с служащите по газопровода. "Майсторе здравей. Как е? Заплати дават ли ви? ", попита един от служащите Борисов. "Дават. Не се окайвам, само че постоянно може и повече ", отговори му служащият. "Така е. И аз желая да вдигнат моята, но не двават ", пошегува се министър председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР