Премиерът Бойко Борисов и гръцкия му колега Кириакос Мицотакис направиха

...
Премиерът Бойко Борисов и гръцкия му колега Кириакос Мицотакис направиха
Коментари Харесай

Борисов: Днес правим история, Гърция и България стават основен енергиен хъб

Премиерът Бойко Борисов и гръцкия му сътрудник Кириакос Мицотакис направиха общо изказване в Атина.
Премиерът Бойко Борисов разгласи, че надали някой си е представял, че един ден планът ще бъде осъществен и добави, че това се е случило с поддръжката на Европейски Съюз и Европейска комисия. " Гърция и България стават главен енергиен хъб. Радвам се, че може да стартираме дружно това, което беше фантазия на доста генерации преди нас ", разяснява Борисов.

 Борисов кацна в Атина, подписва се контракт за терминала за полутечен газ край Александропулис Борисов кацна в Атина, подписва се контракт за терминала за полутечен газ край Александропулис
Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Атина, където дружно с гръцкия му сътрудник Кириакос Мицотакис ще взе участие във финализиран...
Междувременно във Facebook той написа: " Днес вършим история. Участието на страната ни в плана за полутечен газ до Александруполис е стратегически значимо за диверсификацията и сигурността на енергийните доставки освен за България, само че и за целия район. Показателно е, че Булгаргаз към този момент е резервирал количества природен газ за интервал от 10 години.

Проектът способства за осъществяване на цялостната идея за Газов хъб „ Балкан “, която планува посредством създаване и развиване на нужната газопреносна инфраструктура да се свържат пазарите на природен газ на страните в Централна и Източна Европа. Терминалът до Александруполис е в синергия с други инфраструктурни планове в района като да вземем за пример интерконектора Гърция–България и разширението на подземното газово вместилище „ Чирен “.
Заедно с гръцкия с сътрудник Борисов ще взе участие във завършването на процеса, при който „ Булгартрансгаз “ ЕАД става равнопоставен акционер в плана за терминал за полутечен природен газ край Александруполис. Енергийният министър Теменужка Петкова също е част от визитата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР