Премиерът Бойко Борисов е запознат в детайли относно COVID ситуацията

...
Премиерът Бойко Борисов е запознат в детайли относно COVID ситуацията
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Непопулярните решения се взимат от държавниците, търсещите популярност – са преходни

Премиерът Бойко Борисов е осведомен в елементи по отношение на Коронавирус обстановката у нас и е склонен с налагането на по-строги ограничения от понеделник, 22 март. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, откакто разгласи какви ограничавания ще влязат в действие.

„ Решението е тежко, в никакъв случай не сме подхождали прочувствено. Не е политически известно, само че е здравно издържано и вярно решение. С премиера имахме много дълга полемика, запознахме го с обстоятелствата в елементи – област по област. Винаги министър председателят е взимал осведомено решение, като постоянно се е интересувал от ориста на всеки “, сподели проф. Ангелов.

Снимка: Ладислав Цветков

Той добави, че Бойко Борисов е склонен с наложените ограничавания: „ Това е разликата сред политиците и държавниците. Непопулярните решения се взимат от държавниците, тези, които търсят известност – са преходни. Както в политиката, по този начин и в живота “.

По отношение на изборите Ангелов съобщи, че те са обезпечени и ще протекат безвредно в изискванията на тази пандемия.

„ Изборите идват и си отиват. Политиците идват и си отиват. Този народ остава. И в случай че всички политици пречупват тази пандемия през изборите, хората ще схванат кой кой е “, сподели Костадин Ангелов.

Държавният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев добави, че са взети всички ограничения, с цел да няма растеж на заболеваемостта след вота.



Той изясни, че здравните управляващи са създали обстоен медицински протокол, който в 14 страници дава насоки за провеждането на вота. По думите му 24 хиляди души от изборната администрация към този момент са ваксинирани, като дози на членовете на СИК, РИК и ЦИК ще се слагат до последния вероятен миг.

„ Подвижните изборни секции се образуват до последно, според от това, какъв брой хора са поискали да гласоподават. Закупихме стотици еднократни костюми, които ще се употребяват тъкмо от тях. Закупили сме 14 хиляди литра дезинфектант – няма риск за изборния развой, в случай че хората съблюдават обикновени ограничения, които сме наложили “, изясни доцент Кунчев.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов изясни, че на изборната администрация предпочитано се слагат дози на „ Пфайзер “, само че не се заделят единствено за тях ваксини.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР