Премиерът Бойко Борисов е възложил на председателя на Агенция Пътна

...
Премиерът Бойко Борисов е възложил на председателя на Агенция Пътна
Коментари Харесай

Борисов: Винаги съм държал строителите да работят качествено и в срок

Премиерът Бойко Борисов е упълномощил на ръководителя на Агенция " Пътна инфраструктура " Светослав Глосов , спазвайки закона, да откри форми “Джи Пи груп ” да се извади от плановете с европейско и държавно финансиране . Това разгласи министър-председателят пред публицисти в Асеновград и акцентира, че в инаги е държал на това компаниите да работят качествено и в период . Това оповестиха от държавната пресслужба.
 
„ Всеки, който е обвинен и тече следствие - да се извади от състезанията и да си потвърди правотата и невинността “, уточни министър председателят. Борисов напомни, че в никакъв случай не е правил компромис с качеството.
 Бойко Борисов пресцентър, Министерски съвет

„ Помните, когато в Ямбол 19 км подготвена автомагистрала „ Тракия “ за това, че една непозната компания беше икономисала от асфалта, ги накарах да я асфалтират наново. За Ябланица - анулирах търг за над 100 млн. лв. и по-късно се получи по-ниска цена. Няма да дам да ми се петни името. Така че до момента в който си защитят правотата - нямат работа да вземат участие в състезания “, безапелационен беше министър-председателят.-->
 
Премиерът Борисов добави, че е упълномощил на АПИ с Института по пътища и мостове да наблюдават прецизно за качеството на пътната настилка . „ Има компании за контрол и способени хора, които получават заплата за това, в случай че са го проспали - прокуратурата да ги упрекна и да ги вкара в пандиза “, сподели Борисов.
 
Министър-председателят Бойко Борисов направи ревизия на ремонта на Мулдавския манастир „ Св. Петка ” край Асеновград, където през 2010 година източното и част от северното крило на манастира бяха унищожени в резултат на пожар.
 Бойко Борисов пресцентър, Министерски съвет
Пловдивският митрополит Николай благодари за персоналната ангажираност на министър-председателя Бойко Борисов и напъните на държавното управление, което отпусна 500 хиляди лв. през 2016 година за възобновяване на манастира. Пред премиера той уточни още, че е належащо до светата обител да бъде прекаран тръбопровод, с цел да се обезпечи питейна вода, и да се построи пътна връзка от пътя Асеновград- Кърджали.
 
Премиерът Борисов уточни, че след ремонтните действия следва и възобновяване на достоверния тип на манастира . „ Възложил съм на ВиК Пловдив водопровода, защото манастирът няма вода. Проектът към този момент е координиран сред всички “, сподели министър-председателят и добави, че ще се работи и за пътя до манастира.
 
Борисов добави, че идната сряда ще предложи на държавното управление да се провиснал към 600 хиляди лв. за Пловдивската семинария . „ Събраните от борбата с контрабандата средства ни дава тази опция “, сподели Борисов.
 Бойко Борисов пресцентър, Министерски съвет
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР