Премиерът Бойко Борисов е уволнил заместник-министъра на земеделието Цветан Димитров,

...
Премиерът Бойко Борисов е уволнил заместник-министъра на земеделието Цветан Димитров,
Коментари Харесай

Борисов уволни зам.-министъра на земеделието и още трима

Премиерът Бойко Борисов е уволнил заместник-министъра на земеделието Цветан Димитров, стана ясно от известие на държавната пресслужба.

Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.

С постовете си ще се разделят и още трима - шефът на дирекция „ Животновъдство “ Златка Възелова, шефът на Дирекция „ Директни заплащания и идентификация на земеделските имоти “ Георги Праматаров, както и съветникът на министъра Бойко Синапов.

Причината за уволненията е избухналото напрежение към чумната зараза по дребните преживни животни в Странджанско. Оставките на Димитров и Синапов бяха поискани от животновъдите, както и тази на министъра Румен Порожанов.

По-рано през днешния ден фермери излязоха на митинг пред Министерски съвет.

На нас не ни би трябвало министър, който да пази ползите на производителите, на нас ни би трябвало министър, който да пази нашите ползи, означиха ораторите на недоволството.

По думите на животновъдите, изрично доказателство за чиновническото безсърдечие е спешната обстановка с африканската чума по дребно-преживните животни. Стопаните са огорчени, че никой от администрацията на страната не се е извинил за претърпените вреди.

Убедени сме, че единствено с воля, предпочитание и схващане от наша страна, овцевъдството и козевъдството могат и ще поемат в позитивна посока ", считат протестиращите.

" С тази политика ние убиваме българския народ и българското село. С тази политика за България няма бъдеще ", споделиха хората, които скандираха " Оставка! " под прозорците на властта.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР