Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Агенция Пътна Инфраструктура спиране

...
Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Агенция Пътна Инфраструктура спиране
Коментари Харесай

Борисов поиска АПИ да спре участието на Джи Пи Груп в европроекти

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Агенция Пътна Инфраструктура прекъсване на присъединяване в състезания за пътни планове с еврофинансиране на " Джи Пи Груп ", като повода е следствието против компанията.

Премиерът инспектира ремонта на пътя Пловдив-Асеновград, а по-късно посети ремонтирания с държавни средства Мулдавски манастир.

Припомняме, че Софийската градска прокуратура към този момент е образувала досъдебно произвеждане по сигнали за активността на строителната компания " Джи Пи груп. Наложен е и запор и е блокиран превод от 14 милиона евро на компанията поради злоупотреби при усвояването на средства от европейските фондове, написа Actualno.com.

" Не мога да позволи, при толкоз старания, които поставяме и единствените ни искания към сторителните компании са били качество и период да се съблюдават, никакви други ", съобщи министър председателят.

Той е разпоредил на ръководителя на УС на АПИ Светослав Глосов да откри законови механизми за това . Любопитното в тази ситуация е, че в случай че " Джи Пи Груп " бъде спряна без съображение от присъединяване в публични поръчки, компанията може да потърси правата си в съда за пропуснати изгоди.

" Аз не съм проверяващ орган. Моята политическа воля стига до там всеки, който е обвинен и тече следствие, да го извадя от състезанията и да си потвърди правотата и невинността, в случай че е подобен или противоположното ", безапелационен е Борисов.

" Но не мога да подлагам под подозрение каквото и да било поради някой, в случай че е направил нарушаване. Няма да дам да ни се петни името. Така че, да бъдат по този начин общителни, до момента в който си защитят правотата, нямат право да вземат участие на състезания ", добавя премиера.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР