"Премиерът Бойко Борисов е приключил. Няма капацитет да управлява държавата.

...
"Премиерът Бойко Борисов е приключил. Няма капацитет да управлява държавата.
Коментари Харесай

Копринка Червенкова: Бойко Борисов е приключил

"Премиерът Бойко Борисов е завършил. Няма потенциал да ръководи страната. Но Борисов ще седи до дъно...Властта го охранява ", разяснява пред БНР журналистът Копринка Червенкова, дълготраен издател на спрелия да излиза вестник "Култура ".
Според Червенкова дейностите на премиера сега са водени от страха. Но Червенкова не изключи опцията идващите избори още веднъж да бъдат извоювани от ГЕРБ.
"В момента Борисов се държи като бито куче, доста е уплашен. Той е безусловно сплескан, седи и приказва нелепости. Държавата се разцепва, а той приказва някакви неща. Единственото, което го интересува, е по какъв начин да оцелее физически “, разяснява Чревненкова. Според нея сега митингите наподобяват тези от зората на демокрацията.
"Тогава се говореше за радикална смяна, и в този момент може да се приказва за такава смяна - в положението на обществото. Тогава имаше огромен шок от събитието, че първите избори бяха извоювани от Българска социалистическа партия. Няма да се изненадам, в случай че в този момент изборите бъдат извоювани от ГЕРБ. Това ще е инерцията, основаната клиентела, комфорт за несъмнено количество хора “, разяснява Червенкова.
Според нея е показателно, че реакцията на интелектуалците се бави.
„ Те или към този момент са си дали сметка, че тази гарнитура няма късмет и е време да вземат завоя, или че в един миг ги е досрамяло, че са мълчали толкоз време “, смята някогашният основен редактор на "Култура ".
Според Червенкова главните гласове за Слави Трифонов ще дойдат от провинцията, а Христо Иванов оставя чувството, че е уединен и покива всички полета. Единственото, което интересува Румен Радев, е да доближи до втори президентски мандат. В Движение за права и свободи текат значими процеси и неслучайно изявите на партията са сбити, смята още Червенкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР