Премиерът Бойко Борисов е приключил. Няма капацитет да управлява държавата.

...
Премиерът Бойко Борисов е приключил. Няма капацитет да управлява държавата.
Коментари Харесай

Копринка Червенкова: Борисов е приключил

" Премиерът Бойко Борисов е завършил. Няма потенциал да ръководи страната. Но Борисов ще седи до дъно...Властта го охранява ". Това разяснява пред БНР журналистът Копринка Червенкова, дълготраен издател на спрелия да излиза вестник " Култура ". Според Червенкова дейностите на премиера сега са водени от страха. Но Червенкова не изключи опцията идващите избори още веднъж да бъдат извоювани от ГЕРБ. 

" В момента Борисов се държи като бито куче, доста е уплашен. Той е безусловно сплескан, седи и приказва нелепости. Държавата се разцепва, а той приказва някакви неща. Единственото, което го интересува, е по какъв начин да оцелее физически “, разяснява Чревненкова. Според нея сега митингите наподобяват тези от зората на демокрацията. " Тогава се говореше за радикална  смяна, и в този момент може да се приказва за такава смяна - в положението на обществото.  Тогава имаше огромен шок от събитието, че първите избори бяха извоювани от Българска социалистическа партия. Няма да се изненадам, в случай че в този момент изборите бъдат извоювани от ГЕРБ. Това ще е инерцията, основаната клиентела, комфорт за несъмнено количество хора “, разяснява Червенкова. Според нея е показателно, че реакцията на интелектуалците се бави. „ Те или към този момент са си дали сметка, че тази гарнитура няма късмет и е време да вземат завоя, или че в един миг ги е досрамяло, че са мълчали толкоз време “, смята някогашният основен редактор на " Култура ". Според Червенкова главните гласове за Слави Трифонов ще дойдат от провинцията, а Христо Иванов оставя чувството, че е уединен и покива всички полета. Единственото, което интересува Румен Радев, е да доближи до втори президентски мандат. В Движение за права и свободи текат значими процеси и несучайно изявите на партията са сбити, смята още Червенкова. 

КОНТРА  

„ Скептичен съм, че идващият парламент ще може да направи стъпки за промяна в правосъдната система. През последните месеци бяха изгорени доста мостове ", разяснява пред националното радио и депутатът от ГЕРБ Тома Биков. " Добре е този парламент да заложи жалони за такава промяна, от които идващият да не може да се отклони. Най-радикалната стъпка е идващото Народно заседание да бъде Велико Народно заседание и то да има задължението да извърши конституционна реформа… Предлагаме промяна, само че не получаваме поддръжка от тези, които ни подлагат на критика “, посочи Биков. Той се опита да размие казуса с огромното оттегляне в медийната сводоба в България с аргумента, че проблемът на медиите е различен - свиващ се пазар. „ Трябва да дефинираме какво значи свободна медия. Каква е опцията на страната да се намеси и да освободи несвободните медии – да ги национализира, да принуди притежателите им да извършват политика, каквато законодателят прави? Това са опциите на политическия хайлайф в това отношение, те не са огромни... ", разтълкува Биков. Според него не са автенчини и дабатите за върховенството на закона. " Това е една политическа акция в границите на Екологичен потенциал и мотив за нея са дейностите на двама български евродепутати, които са решили да издигнат престижа си “, смята Биков. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР