Премиерът Бойко Борисов е отменил планираната за 11:30 днес среща

...
Премиерът Бойко Борисов е отменил планираната за 11:30 днес среща
Коментари Харесай

Борисов отсвири Карпов заради безумно изказване за азбуката

Премиерът Бойко Борисов е отменил плануваната за 11:30 през днешния ден среща с някогашния международен първенец по шахмат и сегашен народен представител от " Единна Русия " на пВладимир Путин - Анатолий Карпов. Официално известие за повода за това няма, само че източници от ГЕРБ настояват, че срещата не е извършена поради недопустимо изявление на Карпов по-рано тази заран пред бТВ.

В изявление за малкия екран Карпов съобщи, че кирилицата е пристигнала в Русия от Византия. Темата бе повдигната след изявлението на Владимир Путин от 24 май, че " славянската книжовност е пристигнала от македонските земи ".

" Днес се срещам с министър-председателя и с основния прокурор ", сподели сутринта Карпов по бТВ. Преди това гросмайсторът изясни, че е на посещаване в България по покана на " Атака ". И добави, че е обиколил половин България, като е бил за пръв път на Шипка, във Велико Търново и Свищов.

Карпов обаче отхвърли мотивът на визитата му да е подготовка на посещаване на съветския президент Владимир Путин във връзка 140 години от Освобождението на България, които се навършват следващата година. Той изясни, че към момента няма никакви предложения от България към Русия във връзка тези празнувания.

" В Русия кирилицата е пристигнала, както ние считаме от Византия. А Византия е обвързвана с България. По времето на Византия България е била на високо ниво на развиване. Кирил и Методий разбираме, че са българи. Но България беше по-голяма страна. По това време България е била доста по-голяма. Сега България е по-малка. Македония съществува настрана ", сподели Карпов.

След това Карпов изигра демонстративан партия шах във Висшия правосъден съвет. Участваха потвърдените майстори Ясен Тодоров, както и гостите Кубрат Пулев и Христо Йовов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР