Премиерът Бойко Борисов е отказал срещата си с македонския президент

...
Премиерът Бойко Борисов е отказал срещата си с македонския президент
Коментари Харесай

Борисов отказа среща с президента на Македония

Премиерът Бойко Борисов е отказал срещата си с македонския президент Георге Иванов, която е планувана за на следващия ден заран. Иванов ще се срещне през днешния ден с президента Румен Радев. Причината за отхвърли на срещата е „ безусловно арогантното държание на Георге Иванов през вчерашния ден във връзка с постигнатото съглашение за името в разногласието сред Гърция и Македония ”, се показва в позиция на Министерски съвет.

„ Не желаеме да се намесваме във вътрешните работи на нашата прилежаща страна. Нашата позиция е кардинална и е ясна, както и на цялата интернационална общественост. Ясна е и позицията на президента на Р Македония. Българското държавно управление не вижда смисъл да бъде употребявано във вътрешнополитическите диспути в Скопие. Ключова за бъдещето развиване на нашата прилежаща страна е интеграцията в Европейски Съюз и НАТО и тя не трябва да бъде поставяна под въпрос ”, се споделя още в позицията на Министерски съвет.

Вчера в послание към нацията Георге Иванов съобщи, че няма да поддържа и подпише „ такова нездравословно съглашение ” за името. Иванов съобщи, че съглашението е „ само в историята на човечеството ” и за него е недопустимо и неприлично. Държавният глава сподели, че процесът на договаряния е воден безконтролно и непрозрачно, а държавното управление не е намерило сили за създаване на единна позиция и консенсус.

Припомняме, че министър председателите на Македония и Гърция Зоран Заев и Алексис Ципрас се споразумяха формалното име на западната ни съседка да бъде Република Северна Македония.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР