Премиерът Бойко Борисов е отказал срещата с македонския президент Георге

...
Премиерът Бойко Борисов е отказал срещата с македонския президент Георге
Коментари Харесай

Борисов отказа да се срещне с македонския президент

Премиерът Бойко Борисов е отказал срещата с македонския президент Георге Иванов, която бе планувана за на следващия ден. Причината е, че Иванов изгони премиера Зоран Заев и изрази противоречие с постигнатата договореност с Гърция за името на Македония.

Борисов е наредил и на външния министър Екатерина Захариева да не приема Иванов.

" Нашата позиция е кардинална и е ясна, както и на цялата интернационална общественост. Ясна е и позицията на президента на Република Македония. Българското държавно управление не вижда смисъл да бъде употребявано във вътрешнополитическите диспути в Скопие. Ключово за бъдещото развиване на нашата прилежаща страна е интеграцията в Европейски Съюз и НАТО и тя не трябва да бъде сложена под въпрос “, подчертаха от Министерство на външните работи, представени от БГНЕС.

Президентът на Република Македония Георге Иванов през днешния ден е на посещаване в България и трябваше да има срещи с премиера и външния министър на нашата страна, на които се очакваше да бъде разисквана тематиката за решението на разногласието за името. Президентът Иванов отхвърля да одобри решението контрактувано от министър председателите на Гърция и Македония, което е " Република Северна Македония ". Това решение поставя точка на траялия 27 години спор сред Скопие и Атина и открива пътя за европейската и атлантическа интеграция на Македония.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР