Премиерът Бойко Борисов е обещал финансиране за разширяването на националната

...
Премиерът Бойко Борисов е обещал финансиране за разширяването на националната
Коментари Харесай

При успехи и радости строят нов национален стадион

Премиерът Бойко Борисов е заречен финансиране за разширението на националната подготвителна база на гимнастичките . Това разгласи министърът на младежта и спорта Красен Кралев на брифинг в Министерския съвет след съвещанието на кабинета.

Кралев пожела триумф на златните ни девойки и съобщи, че се надява те да доближат допустимо най-далеч на международното състезание по художествена гимнастика.

Спортният министър посочи, че в случай че националният тим по футбол продължава да се показват както до момента и да радва хората, ще получи поддръжка от страната с построяването на нов народен стадион, в рамките почти 100 милиона лв. .

" Столична община би трябвало да предложи терен, с цел да забележим какво ще се прави оттук насетне ", изясни министър Кралев.

Илиана Раева разяснява, че за нея е било от извънредно значимо значение да благодари през днешния ден персонално на премиера Бойко Борисов за обезпечаването на 85% от бюджета , който е трябвал за реализиране международното състезание по художествена гимнастика.

" Господин Борисов изрази своето мнение да продължим да работим и да ни оказва помощ ", сподели още тя и даде обещание, че ще се работи доста, с цел да радват милионите фенове на художествената гимнастика.

Междувременно от Министерски съвет оповестиха, че министър председателят се срещна с президента на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе . Двамата са разговаряли за напъните на държавното управление за подкрепяне на българския спорт .

За България са доста значими и трите международни шампионати, които се организират сега - по художествена гимнастика, волейбол и гребане, е декларирал Борисов. Те популяризират страната ни и дават добър образец за бъдещите генерации, счита министър председателят.

За последните години страната ни е вложила в спортна инфраструктура 350 милиона лв., съобщи Борисов.

Президентът на интернационалната федерация Моринари Ватанабе акцентира, че е добър другар на България и на художествената ни гимнастика, която е на международно равнище

На срещата участваха и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, генералният секретар на Международната федерация по гимнастика Андре Гейнсбюлер, Илиана Раева - президент на Българска федерация по художествена гимнастика и президент на Организационния комитет на Световното състезание, вицепрезидентът на Българска федерация по художествена гимнастика и дипломат на Световното състезание Мария Михайлова, генералният секретар на Федерацията Росина Атанасова и талисманът на Световното състезание Радина Филипова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР