Премиерът Бойко Борисов е наредил да започне процедура по разкриване

...
Премиерът Бойко Борисов е наредил да започне процедура по разкриване
Коментари Харесай

Борисов гаси напрежението сред надзирателите с нови 200 назначения

Премиерът Бойко Борисов е наредил да стартира процедура по откриване на нови 200 щатни бройки за надзиратели и правосъдни охранители. Решението идва ден, откакто надзирателският профсъюз разгласи, че е в протестна подготвеност, тъй като поетият от държавното управление ангажимент за назначение на нови чиновници не е гарантиран в Бюджет 2020.

В сряда правосъдният министър Данаил Кирилов имаше среща с надзирателите, а по-късно от синдиката обявиха, че пари не са обезпечени.

" В тази връзка от през днешния ден синдикатът афишира протестна подготвеност и ще предприеме нужните дейности за запознаване на медии, общество и институции за тежкото положение на щатната обезпеченост в двете дирекции ", оповестиха от профсъюза.

Ден по-късно Кирилов заяви за новото предписание на Борисов.

" Смятам, че с това предписание на министър-председателя синдикатите в този отрасъл ще получат задоволство на всички техни претенции като напомням, че до момента са задоволени настояванията им за нарастване с 10% на възнагражденията, в това число и всички претенции, които касаят обезпечаване на по-добър правилник в законодателството по отношение на техните условия на труд ", съобщи той след съвещание на държавното управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР