Премиерът Бойко Борисов е на върха на Апартаментгейт. Той е

...
Премиерът Бойко Борисов е на върха на Апартаментгейт. Той е
Коментари Харесай

Елена Йончева: Бойко Борисов е водеща фигура в "Апартаментгейт"

" Премиерът Бойко Борисов е на върха на " Апартаментгейт ". Той е построил къща от 138 кв. м. в Банкя, която не е заявил ". Това разгласи лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева пред Нова телевизия. Йончева изясни, че парцелът е влезнал в употреба през 2009 година. Тя сподели документи, които още през вчерашния ден " Биволъ " разгласява: позволение за градеж на жилищна постройка с РЗП 125 кв. м. от 16.10.2008 година на името на Бойко Методиев Борисов, в Банкя, уверение за въвеждане в употреба на същата жилищна постройка, декларация пред Сметната палата и сателитни фотоси на парцела. Водачът на листата на Българска социалистическа партия разяснява, че до момента в който Борисов имитира наказания против шефа на КОНПИ и други не са си заявили парцелите, той не е заявил къщата си, която съгласно кадастъра е с РЗП 138 кв.м., в нито една декларация. " Понеже Бойко Борисов приказва за почтеност и бистрота, дано опише за своя братовчед Ради, който е притежател на целия му бизнес ", прикани тя. Йончева разгласи още, че Борисов, в качеството си на кмет на София, му прави заменка на една боксониера и апартамент в Ботунец за терен в най-атрактивното място в Люлин.



В резултат на това- братовчедът Ради (Радослав Иванов) строи постройка с РЗП 6360 кв. м., на ул. „ Панчо Владигеров ", в Люлин. " Това е същият братовчед, с който Борисов твърди, че не си приказва от 30-40 години. Ако министър председателят лъже за своите парцели, лъже и за къщата в Барселона. Не се интересуваме от персоналния живот на премиера, а по какъв начин на банковата сметка на Борислава Йовчева, която живее в къщата в Барселона, са постъпили 1 700 000 евро. Пътят на парите води до Банкя. До Иван Саздов, шеф на " Тенис клуб Банкя ". Негов съучастник е братовчедът Ради. На това ръководство, генериращо корупция би трябвало да се постави край ", безапелационна бе Елена Йончева. Тя напомни, че България губи 11 милиарда евро от Брутният вътрешен продукт всяка година, съгласно данни на Световната банка, поради корупция, кражба от еврофондове, загуби от сивата стопанска система, проведена престъпност, рекет върху бизнеса и цялостен срив на непознатите вложения.


В Екологичен потенциал ще работя с всеки почтен и честен човек, който го е грижа за България

" Готова съм в Европейския парламент да работя с всеки почтен и честен човек, който го е грижа за България. Дори и да имаме разнообразни отзиви, постоянно можем да дебатираме, тъй като Българска социалистическа партия не е властническа, а демократична партия и не спуска подготвени решения ", сподели още Елена Йончева. Водачът на листата на левицата добави, че ще продължи да работи в полза на българските жители. Тя добави, че това, че ЕНП е водеща в Екологичен потенциал, не е добре за всички европейци, тъй като техният фокус не е обществената политика. " България загуби поради пакета " Макрон ", тъй като над 300 000 фамилии ще пострадат от него. Тази борба трябваше да бъде изнесена в България, по време на европредседателството. Тогава държавното управление не сложи тази тематика и съобщи националния интерес. За Борисов беше значимо да се снима и да си прави ПР ", съобщи Елена Йончева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР