Премиерът Бойко Борисов е на инспекция на интерконектора Гърция-България заедно

...
Премиерът Бойко Борисов е на инспекция на интерконектора Гърция-България заедно
Коментари Харесай

Без медийни издатели комисионери по пътя на газа

Премиерът Бойко Борисов е на ревизия на интерконектора Гърция-България дружно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Работата не е спряла. Строим на гръцка и българска територия, съобщи министър председателят. " Ще създадем една конферентна среща, с цел да се уговорим по кое време да се срещнем на терен на трасето. Работата е сложна, само че сме в период и не сме спирали ", сподели и Борисов във връзка плана. 

Министър Петкова съобщи, че е завършена и археологията при работите и са спазени всички условия за запазване на културното завещание, като има открити 28 артефакта. Съобразени са и всички екологични условия по Оценка на въздействието върху околната среда, посочи тя. 

" Сега като стане подготвен, и Кърджали ще може да се газифицира и ще има нови благоприятни условия за стопанската система ", регистрира министър председателят. Той попита шефката на пресцентъра си Севдалина Арнаудова дали би трябвало да приказва пред медиите, само че тя съобщи, че не е канила никакви медии на място. 

Премиерът Борисов беседва с служащи на обекта, както и ръководители, като се поинтересува до каква степен върви градежа и на гръцката страна. 

" На опозицията им е доста неприятно и това не могат да простят - в този момент 5 типа газ могат да дойдат тук, изцяло самостоятелни ще бъдем. Благодарение на нас се прави този план и ще го има за България! А те стопираха и Южен поток и не направиха нищо. Това не могат да ни простят ", сподели Борисов и посочи, че доста комисионери са отстранили от този пазар и планове. 

" Сега медийни издатели комисионери, имаше трима такива от Русия до България, ги няма. А в този момент осигурихме с близо 40% по-ниска цена на газа. Това се дължи на нашата откровеност със Запада и Изтока, Путин и Ердоган, Тръмп, Урсула фон дер Лейен.

Сега за какво карат след нас, това не разбрах. Като патиците ", зачуди се министър председателят за това, че е преследван от районни медии.   
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР