Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че няма нищо укоримо в

...
Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че няма нищо укоримо в
Коментари Харесай

Борисов: Не е укоримо, че съм помагал на Бобоков

Премиерът Бойко Борисов е безапелационен, че няма нищо укоримо в това, че лично е помагал на едрия бизнес в България. Поводът за коментара му са смс-ите сред него и Пламен Бобоков, в които предприемачът го търси с обърщението " Добро утро, необут " във връзка със абсурда с либийския танкер " Бадр ".

" Не виждам нищо укоримо. Един има бизнес в Нигерия - обикновено да се интересува кой ще е дипломат. Самият Бобоков аз съм му помагал, водил съм го в делегация в Узбекистан. Водил съм го при премиера, в Румъния, в Турция. Това са български вложители в други страни. И това не е неприятно, не е укоримо. Що се оправдават въобще?! ", сподели Борисов пред публицисти в Пазарджик, където открива нов цех.

Той призна достоверността на смс-ите сред него и Пламен Бобоков. " Аз не съм да си вардя смс-ите. Някои, които се имат за мъже, са надалеч от мъжете - да си пазиш смс-ите с години, с цел да можеш да покажеш! ", разяснява министър председателят и добави: " Не виждам защо е тази нервност. Ако е Борисов, значи е неприятно, в случай че обаче е Радев, това към този момент е нахлуване ".

" Няма държавен глава, при който да съм бил, или канцлер, или министър председател, който неговите съветници да не му дават листчета, в случай че тяхна компания има проблем в България. Ако има огромни вложители от тяхна страна, които желаят да дойдат в България, да застанат зад тях, да ги предлагат. Нито е укоримо, нито е наказуемо. Единственото укоримо е да обвиняваш другите, а да казваш аз съм девственица. В същото време се оказва, че освен не си, а доста по неприятно ", съобщи още Борисов по адрес на президента Румен Радев, който също е комуникирал с предприемача Бобоков.

Според премиера обаче казусът не е в самата преписка, а в това, че " упрекват единствено другите, а споделят ние сме... ". " Преди няколко седмици сътрудника Радев сподели, че държавното управление незабавно да си извади чатовете с едрия бизнес. Затова в този момент е толкоз гузна обстановката ", означи Борисов и добави: " Аз не воювам президент-премиер, аз върша пътища, върша фабрики, върша суперкомпютри. Толкоз! ". След това разяснява пред пиарката си Севделина Арнаудова, че го питат по тези тематики, тъй като " не желаят да гледат новите фабрики ", на което тя отвърна:  " Тиня, кал! ".

" Пламен Узунов беше полицай от Пловдив, аз съм го направил шеф. Бил на разпит... Ми да бъде. Това ли ми е тематиката?! ", продължи да се възмущава министър-председателят, очевидно сърдит, този път визирайки секретарят на президента по правните въпроси. Пиарката му го посъветва " единствено се усмихвай в този момент и стига толкоз ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР