Премиерът Бойко Борисов демонстрира желание да започне да поправя нещата.

...
Премиерът Бойко Борисов демонстрира желание да започне да поправя нещата.
Коментари Харесай

Проф. Константинов след министерските оставки цитира китайска поговорка и каза какво прави Борисов

Премиерът Бойко Борисов показва предпочитание да стартира да поправя нещата. Това разяснява пред Novini.bg политическият анализатор професор Михаил Константинов.

Думите му са във връзка оставките, които министър-председателят изиска през днешния ден от вътрешния министър Валентин Радев, регионалния министър Николай Нанков и министъра на транспорта Ивайло Московски. Те се отхвърлиха от постовете си, като обясниха, че поемат политическата отговорност за трагедията край Своге, която взе живота на 17 души и рани десетки.

„ Дали решението е било вярно и до каква степен, би трябвало да разберем скоро време. Ако нещата радикално се трансформират и тръгнат по различен метод, значи е било обосновано “, изясни експретът, представен от Novini.bg.

По думите му през последния месец се случиха най-малко 5 извънредно неприятни случки.

„ Започна да наподобява, че страната нещо доста бързо се скапва. Въпреки че в случай че погледнем в близост отвън България - и там нещата се скапват “, изясни проф. Константинов, като уточни, че сходни произшествия не се случват единствено у нас.

Според него „ безусловно жалко “ е, в случай че не си създадем съществени заключения.

„ И в тая връзка ще ви кажа една китайска сентенция. Тя е следната – Умният се учи от непознатите неточности, простакът се учи от личните си неточности. А подобен, който не се учи от личните си неточности, съгласно китайците не може да съществува. Такъв глупак, който от личните си неточности не се учи – няма. Аз откровено се надявам ние българите да не сме от тази категория. Поне от личните си неточности да се учим “, счита още експертът.

По думите му стартира да се слага началото на смяна, само че има нещо, с което всички жители могат да оказват помощ.

„ 3 милиона българи имат книжки и повече или по-малко карат коли. Максимално бързо да трансформират своето държание на пътя. Освен всички неща, които се изброиха, има и явни неточности на лидера “, счита проф. Константинов.

Той изрази мнение, че превишаването на скоростта при българските пътища е ликвидиране.

„ При кофти пътищата, които имаме в страната, най-малко би трябвало да караме деликатно “, счита още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР