Премиерът Бойко Борисов декларира в интервю за Би Ти Ви,

...
Премиерът Бойко Борисов декларира в интервю за Би Ти Ви,
Коментари Харесай

Борисов: Манолова спазарява роми да кажат, че ГЕРБ им е платил да гласуват

Премиерът Бойко Борисов заявява в изявление за Би Ти Ви, че имал информация, че на втория тур на локалните избори в София Българска социалистическа партия подготвяли следната спекулация: щели да снимат по какъв начин групи роми отиват под строй да гласоподават за сегашния кмет Йоргаданка Фандъкова (ГЕРБ-СДС).

" Може да попитате, Манолова нощес е била при ромите да прави уйдурма. Спазаряват се към този момент кои роми да излязат и да кажат, че ГЕРБ им е платил да гласоподават за Фандъкова ", съобщи министър председателят и водач на ГЕРБ и посочи, че имал информацията от човек от екипа на самостоятелната, подкрепена от Българска социалистическа партия Мая Манолова.

" Искам да предупредя, тъй като няма публицист, който да изкопчи от Манолова дали е претендент на Българска социалистическа партия. Много ги бива в аферите. Какво са измислили в този момент за неделя и го вършат цяла седмица: завличат прокуратурата като носят сигнали за пазаруване на гласове. Няколко групи роми ще бъдат снимани по какъв начин отиват под строй и гласоподават за Фандъкова ", предизвести Борисов.

По думите му към Манолова имало не екип, а " сбороток от нечистоплътни хора ", един от които, чието име започвало с " Б ", желал от самия Борисов преди време, когато самичък бил претендент за кметския пост на София, 3 милиона лв., с цел да му покажел по какъв начин се вършат избори. " Аз мога да се закълна в каквото желаете. Той знае кой е ", отговори Борисов на въпроса кой е Б.

Борисов изрази увереност и, че и търсените от десетина предприемачи от Дупница братя Галеви помагали на Манолова да събира ромски гласове. " Братя Галеви са й помогнали доста през ромските водачи. Няма ги, само че това не значи, че от чужбина нямат въздействие върху ромските босове. Това е направено следено ", обясни премиертът.

Той все има вяра, че в неделя разсъдъкът щял да надделее.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (378)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР