Премиерът Бойко Борисов дава изявление на летище София след кацането

...
Премиерът Бойко Борисов дава изявление на летище София след кацането
Коментари Харесай

Борисов е на родна земя след откриването на Турски поток


Премиерът Бойко Борисов дава изказване на летище София след кацането му от Турция, където взе участие в даването на формален старт на "Турски поток " дружно с съветския президент Владимир Путин, турския Реджеп Ердоган и сръбския държавен глава Александър Вучич, предава Пик тв.

По-рано през днешния ден Борисов беседва с президента на Русия Владимир Путин, с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и с президента на Сърбия Александър Вучич преди началото на тържествената гала по откриването на газопровода "Турски поток " в Истанбул. Това заяви пресслужбата на кабинета.Българският министър председател е отбелязал пред съветския държавен глава напредъка по реализацията на плана "Балкански поток ". Премиерът Борисов е изтъкнал пред Путин свършената работа по секторите от разширението на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската.

Българският министър-председател е споделил пред съветския президент, че компании от Саудитска Арабия, Италия и Турция работят по трасето на строящата се газопреносна инфраструктура у нас.Газопроводът е с обща дължина 474 км, с диаметър 1220 мм и оптимално работно налягане от 7,5 мегапаскала.

Трасето на газопровода минава през землищата на 34 общини на територията на 11 области. Към сегашния миг планът се извършва на територията на 4 области - Плевен, Ловеч, Враца и Монтана.Премиерът Борисов е благодарил на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за поканата за присъединяване в церемонията по откриването на "Турски поток ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР