Премиерът Бойко Борисов даде официален старт на строежа на обхода

...
Премиерът Бойко Борисов даде официален старт на строежа на обхода
Коментари Харесай

Борисов даде старт на последната отсечка от пътя Бургас-Слънчев бряг

Премиерът Бойко Борисов даде формален старт на градежа на обхода на Поморие. Това е последната права от скоростното трасе Бургас-Слънчев бряг, с което пътя до курорта ще стане напълно четирилентов.  

Министър-председателят дойде персонално на обекта, чието създаване стартира в този момент. Последните 6 километра от плана би трябвало да бъдат подготвени в период от 12 месеца. Според Борисов обаче това ще стане два месеца предстрочно. 

" Тук ще се строи цялотото лято, тъй като това не е курортна зона. Около март следващата година ще е подготвен. Забавихме се, тъй като имаше доста обжалвания. Иначе преди 2 години щяхме да сме подготвени. Действаме с цялостна мощ. Това са 6 км., а средствата са 20 милиона. Строи се върху тресавище, срокът е 12 месеца, уверен съм, че до 10 месеца строителите ще се оправят, тъй че въобще да не с върви до Бургас ", съобщи министър председателят. На мястото на градежа дойдоха още министърът на районното развиване Николай Нанков, кметът на Бургас Димитър Николов и градоначалникът на Поморие Иван Алексиев. 

" С еколозите и археолозите се разбрахме, всичко е направено – шумозащитни стени, защитни стени за животни и други. Паралелно ще създадем обхода от Автомагистрала „ Тракия “, тъй че изобщо да не вървим до кръговото в Бургас. Тогава ще се разтовари трафика ", изясни Борисов. Веднага по-късно, той се насочи към Бургас, с цел да инспектира строежа на спортната зала „ Арена Бургас “, както и постройката на Филхаронията, на която следва ремонт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР