Премиерът Бойко Борисов да се разграничи от изказванията на своя

...
Премиерът Бойко Борисов да се разграничи от изказванията на своя
Коментари Харесай

ДПС: Премиерът да се разграничи от Каракачанов за Войводиново

Премиерът Бойко Борисов да се разграничи от изявленията на своя вице Красимир Каракачанов по адрес на ромите, а прокуратурата да се самосезира и да ревизира противозаконното срутване на ромските къщи във Войводиново. Своето отношение да изразят президентът и ръководителят на Народното събрание, а ръководещите да озаптят омразата и разделянето, които се разрастват рисково.

За това прикани Движение за права и свободи в декларация, прочетена от парламентарната естрада от водача на придвижването Мустафа Карадайъ. В нея той осъди всички брутални произшествия от последните дни - и побоя над военния във Войводиново, и нападението над курсантите, както и нахлуването и пребиването на възрастния ром от Павел баня. Станахме очевидци на груба операция и опит за политическа приложимост за краткосрочни дивиденти. В навечерието на изборите престъпни случаи се етнизират ", възмути се той.

Лидерът на Движение за права и свободи уточни, че в двете секции във Войводиново неговата партия има единствено 6 гласа и заключи, че точно ръководещите носят отговорност за етническото напрежение в страната.

" Премиерът да се разграничи от изявленията на вицепремиера и да одобри нужните политически дейности ", настоя Карадайъ по адрес на водача на Вътрешна македонска революционна организация и боен министър. " Докато един вицепремиер поражда етническо напрежение, ГЕРБ открива европейската културна столица под мотото " Заедно ", недоумява Карадайъ.

" Свидетели сме на действителна опасност на етническо опълчване с невиждано разделяне. Политиката на управляващате е главната причина за разделянето и войнстващата ненавист. Движение за права и свободи остро осъжда всяко посягане върху личността и собствеността на жителите, отхвърля несъстоятелните политики на ръководещите, които задълбочават съществуващите проблеми, вместо да ги вземат решение ", съобщи още водачът на придвижването. Карадайъ прикани час по-скоро всички органи и институции да изпълнят отговорностите си и да стартира сложно решение на проблемите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР