Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов също се похвали със споразумението между Росатом и две големи компании за АЕЦ Белене

Премиерът Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г също се похвали със съглашението сред "Росатом " с "Фраматом " и "Дженерал Електрик " за договорката по АЕЦ "Белене ".

По-рано през днешния ден министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви положителната вест от парламентарната естрада.

Теменужка Петкова заяви добра вест от трибуната на Народно събрание

Ето какво написа министър-председателят във "Фейсбук ":

Руската държавна корпорация „ Росатом “ реализира съглашение за съдействие с Framatome SAS (Франция) и GE Steam Power в границите на процедурата за избор на стратегически вложител за плана АЕЦ „ Белене “ в България.

Меморандумите бяха подписани от Кирил Комаров, първи заместител общоприет шеф и шеф на Блока за развиване и интернационален бизнес на „ Росатом “, Фредерик Лельовр, старши изпълнителен вицепрезидент по районните продажби на Framatome SAS и Микаел Керуле, президент на General Electric Steam Power.

В сходство със споразуменията, фирмите ще обединят напъните си за присъединяване в процедурата за избор на стратегически вложител за построяването на АЕЦ „ Белене “. В рамките на постигнатите съглашения, при изискване че съветската държавна корпорация „ Росатом “ бъде определена за стратегически вложител в плана въз основа на резултатите от състезанието, General Electric ще се смята за сътрудник с турбогенераторната апаратура, основана на технологията Arabelle и оборудването на машинна зала, а Framatome SAS - за сътрудник с оборудването за Автоматизираните системи за ръководство на софтуерните процеси (АСУ ТП) за българската атомна електроцентрала.

"Росатом " подписа меморандуми за АЕЦ "Белене " с "Фраматом " и "Дженерал Електрик "

„ Подписаните меморандуми свидетелстват за непрекъснато високото равнище на доверие сред нашите компании. Уверени сме, че интернационалното съдействие на водачите в атомната промишленост ще помогне за основаване на оптимални финансови и механически условия за реализирането на плана АЕЦ „ Белене “, сподели Кирил Комаров.

По-рано „ Росатом “, Framatome SAS и General Electric влязоха в късия лист от пет претендента за реализирането на плана АЕЦ „ Белене “, дружно с Китайската национална нуклеарна корпорация (China National Nuclear Corporation - CNNC) и Корейската хидро-ядрена корпорация (Korea Hydro & Nuclear Power Corporation - KHNP).

„ Росатом “ към този момент сполучливо си сътрудничи с Framatome SAS и General Electric по интернационалните планове като АЕЦ „ Пакш “-2 в Унгария и АЕЦ „ Ханхикиви “-1 във Финландия. С компанията General Electric съдействието се реализира в границите на плановете АЕЦ „ Аккую “ в Турция и АЕЦ „ Дабаа “ в Египет, в които взаимно дружество на GE и „ Росатом “ е снабдител на оборудването за турбинния остров.

Руската държавна корпорация „ Росатом “ реализира съглашение за съдействие с Framatome SAS (Франция) и GE Steam Power...
Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 18 юни 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР