Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов разговаря с новия външен министър на Саудитска Арабия

Премиерът Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна с новия външен министър на Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан бин Абдуллах ал Сауд.

На срещата участваха също външният ни министър Екатерина Захариева и министърът на финансите Владислав Горанов.

Премиерът Борисов употребява опцията да изпрати най-хубавите си пожелания на пазителите на Мека и Медина, на краля на Саудитска Арабия, с най-хубави пожелания за новата година.

Нашите взаимоотношения датират от 25 години и ще не престават да стават все по-силни, сподели от своя страна външният министър на Кралство Саудитска Арабия. Ние ценим взаимоотношенията ни с България. За нас страната е доста значим сътрудник в границите на Европейски Съюз, уточни той.

Днес обсъдихме двустранни въпроси и въпроси от районно значение. Много сме признателни за тази опция, добави той.

Искам особено да благодаря за присъединяване в състезанието, спечелихте го и сега държавната компания на Саудитска Арабия доста интензивно по график строи Балкански поток, тъй че да имаме огромна опция за диверсификация и за това България да се върне на газовата карта, уточни Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

Посещението на принц Фейсал бин Фархан бин Абдуллах ал Сауд е втора аудиенция на саудитски външен министър у нас след тази на Адел ал Джубейр на 20-21 февруари 2018 година и негово първо посещаване в София в качеството му на външен министър. Република България и Кралство Саудитска Арабия имат открити дипломатически връзки от 1995 година

До 2017 година нямаше българско дипломатическо посланичество в Рияд. На 5 декември 2018 г Димитър Абаджиев бе назначен за първият български дипломат в саудитската столица. Официално той встъпи в служба на 17 март 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР